Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Με βήμα ταχύ η έκδοση οικοδομικών αδειών στην Υπηρεσία Δόμησης Κατερίνης

  • Έρευνα της εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ»: Στα θετικά –  ανά την Ελλάδα –  παραδείγματα διεκπεραίωσης περισσότερων υποθέσεων, σε ελάχιστο χρόνο, η ΥΔΟΜ Κατερίνης

Στα θετικά παραδείγματα ταχείας και αποτελεσματικής εξυπηρέτησης των πολιτών στην έκδοση οικοδομικών αδειών συγκαταλέγεται η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με στοιχεία που φέρνει στο φως της δημοσιότητας, η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» (Κυριακή 31 Οκτωβρίου).

Ειδικότερα, η εφημερίδα παρουσιάζει στατιστικά δεδομένα των τελευταίων πέντε μηνών, που έχουν συγκεντρώσει μέλη του τεχνικού κόσμου, περίοδο κατά την οποία, το σύστημα «e -Άδειες», του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος αναβαθμίστηκε, προκειμένου η έκδοση οικοδομικών αδειών να προσαρμοστεί στον εκσυγχρονισμό της χωροταξικής – πολεοδομικής νομοθεσίας.

Όπως επισημαίνεται στην έντυπη έκδοση του «ΒΗΜΑΤΟΣ», ενώ σε μεγάλες ΥΔΟΜ, όπως π.χ. του Δήμου Αθηναίων παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις – «ΓΟΛΓΟΘΑΣ» για τους πολίτες και έχουν δοθεί μόνο 61 προεγκρίσεις αδειών, στην ΥΔΟΜ Καβάλας 8 άδειες με προέγκριση από 74 αιτήσεις, στη Θεσσαλονίκη 4 από 23 αιτήσεις, στην Κηφισιά 6 από 42, στο Ρέθυμνο 12 από 105, η ΥΔΟΜ Δήμου Κατερίνης τοποθετείται «στα θετικά παραδείγματα αριθμού προεγκρίσεων με 90 από 104 συνολικά αιτήματα». 

Επιπλέον, γίνεται λόγος για τις υψηλές ταχύτητες σε ό, τι αφορά τους χρόνους έκδοσης αδειών «ταχύτατες είναι οι ΥΔΟΜ σε Κατερίνη, Κάρυστο, Σιθωνία και Σιντίκη, όπου ένα διάγραμμα κάλυψης μπορεί να εγκριθεί ακόμη και αυθημερόν (αν το έργο είναι απλό)». Επίσης, στην ΥΔΟΜ Κατερίνης, «υψηλές ταχύτητες καταγράφονται και για την έγκριση των τοπογραφικών διαγραμμάτων».

Αποτελεσματικό έργο στην ΥΔΟΜ Δήμου Κατερίνης

«Τα στοιχεία αυτά αποτυπώνουν το αποτελεσματικό έργο που υλοποιείται  από την υπηρεσία μας. Είναι ένα έργο εξόχως ικανοποιητικό, σε ό, τι αφορά τις τρέχουσες δράσεις καθημερινότητας της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης. Απλουστεύουμε τις διαδικασίες και εργαζόμαστε καθημερινά με τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Δήμου μας, για την ταχεία εξυπηρέτηση των πολιτών. Όπως έχω πει, με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, συνεργαστήκαμε όλο αυτό το διάστημα ιδιαίτερα εποικοδομητικά. Αλλάζουμε σταδιακά σημαντικές πτυχές λειτουργίας του Δήμου μας και συνεχίζουμε» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Γιώργος Νταντάμης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο