Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Πολωνοί μαθητές και εκπαιδευτικοί πήραν μια «γεύση» από τις ομορφιές του Δήμου Κατερίνης

Στο πλαίσιο του προγράμματος «European Social Fund – Operational Programme ‘‘Knowledge Education Development’’» (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο – Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘‘Ανάπτυξη Εκπαίδευσης Γνώσης’’) και με τίτλο: «International mobility as a tool for developing key competences in education» (Η διεθνής κινητικότητα ως εργαλείο για την ανάπτυξη βασικών ικανοτήτων στην εκπαίδευση), 39 Πολωνοί μαθητές και μαθήτριες από το Zespol Szkol Ponadpodstawovych Nr2 Lowicz, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, καθώς επίσης και με τον Χορευτικό Σύλλογο “ŁOWICONKA JEZDYM” I BLICHOWIACY, επισκέφθηκαν σήμερα το Δημαρχείο Κατερίνης.

Οι Πολωνοί μαθητές, μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί τους είχαν την ευκαιρία, μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, να πληροφορηθούν για τον Δήμο, για την πόλη και την περιφέρεια της Κατερίνης, για τις δυνατότητες και τις ομορφιές όλης της περιοχής. Η ενημέρωση έγινε από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, η κ. Τερζίδου μιλώντας στην πολωνική εκπαιδευτική αντιπροσωπεία έδωσε αφενός μεν το γενικό στίγμα της Κατερίνης, αφετέρου δε αναφέρθηκε ειδικότερα στις μεγάλες δυνατότητες που έχει σήμερα ο Δήμος στον τομέα του τουρισμού, κάνοντας μια σύντομη αλλά ουσιαστική περιήγηση του τόπου.

Με αυτή την παρουσίαση που έκανε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, προσέλκυσε το ενδιαφέρον των Πολωνών για τον Δήμο με στόχο την προβολή της Κατερίνης στο πλαίσιο ανάδειξης του τοπικού τουρισμού και των εναλλακτικών μορφών του. Και βέβαια, έστειλε και το μήνυμα ότι η Κατερίνη αναπτύσσεται με σεβασμό στο αστικό και φυσικό περιβάλλον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Ειδική Σύμβουλος, Μαρία Νταντάμη, αλλά και η Ιωάννα Ναβροζίδου, εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ».

Στο κλείσιμο των εισηγήσεων, η Αντιδήμαρχος Μαρία Τερζίδου, έδωσε αναμνηστικά δώρα στους εκπαιδευτικούς που ήταν επικεφαλής της πολωνικής αποστολής. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται αυτό το διάστημα.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο