Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού

Σε εξέλιξη βρίσκονται στην Κατερίνη οι εκδηλώσεις που αφορούν ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Πρόκειται για εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη» και τον Δήμο Κατερίνης.  

Από τις εκδηλώσεις που περιλήφθηκαν φέτος στο πρόγραμμα δράσης, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι τρεις και συγκεκριμένα έχει γίνει ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού, διανομή ενημερωτικού υλικού, καθώς επίσης και η ποδηλατοδρομία ευαισθητοποίησης του κοινού.

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Η ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού έγινε από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης 95,3 FM (και στο διαδίκτυο http://www.953fm.gr/ ,
http://live24.gr/radio/generic.jsp?sid=1051 και http://www.e-radio.gr/Dimotiko-Katerinis-953-Katerini-i1711/live), τη Δευτέρα 18/10, μέσα από την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η οποία ήταν αφιερωμένη στην πρόληψη καρκίνου του μαστού.

Καλεσμένοι της δημοσιογράφου Χριστίνας Σιδηροπούλου ήταν, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, Γιώργος Καπετανάκης, οι κυρίες Άννα Μαντουλίδου και Ελένη Καραγιώργου, μέλη του Συλλόγου Καρκινοπαθών Πιερίας, καθώς επίσης και ο Δρ. Ιωάννης Γκιουλμπασάνης Ογκολόγος – Παθολόγος.

Ο κ. Γκιουλμπασάνης, μίλησε για τη σημασία της πρόληψης στην αντιμετώπισης των καρκίνου του μαστού, για τα συμπτώματα, για τη διάγνωση και την αντιμετώπιση. Από την πλευρά τους, οι κυρίες Άννα Μαντουλίδου και Ελένη Καραγιώργου, κατέθεσαν την εμπειρία τους από τις μάχες που έδωσαν με τον καρκίνο. Γι’ αυτό όχι μόνο έδωσαν συμβουλές προς τις γυναίκες ακροάτριες αλλά έστειλαν και μηνύματα αισιοδοξίας προς όλες τις γυναίκες.

Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τον καρκίνο του μαστού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20/10, ποδηλατοδρομία στους δρόμους της Κατερίνης. Η εκκίνηση έγινε από την πλατεία Ελευθερίας, όπου γυναίκες, άνδρες και μικρά παιδιά, με τα ποδήλατά τους και με ροζ μπαλόνια, περιδιάβηκαν σε δρόμους της πόλης και έστειλαν το δικό τους μήνυμα σε πολίτες της Κατερίνης, ιδιαίτερα σε γυναίκες, ότι είναι προτιμότερη η πρόληψη παρά η θεραπεία του καρκίνου του μαστού.

Επίλογος εκδηλώσεων το βράδυ της Δευτέρας

Σήμερα, στην πλατεία Ελευθερίας, το πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίστηκε με διανομή υλικού και ενημέρωση του κοινού, παρουσία ιατρών. Τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης.

Η εκδήλωση – επίλογος θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 25/10, στην πλατεία Δημαρχείου, από τις 6.30 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., όπου θα φωταγωγηθεί το Δημαρχιακό Κατάστημα και θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο