Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αποστολή εκπαιδευτικών & μαθητών από την Πολωνία στο Δημαρχείο Κατερίνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη, αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών και μαθητών από το σχολείο (Λύκειο) Siemiatyczach Πολωνίας, με πρωτοβουλία των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Κατερίνης.

Ειδικότερα, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επιχειρησιακού προγράμματος, που επικεντρώνεται στην Ανάπτυξη Εκπαίδευσης στη Γνώση «Operational Programme Knowledge Education Development», με έμφαση στη δράση – Project: «Foreign mobility as a tool for the development of key competences of students» (Η κινητικότητα των ξένων ως εργαλείο για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων των μαθητών).

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, την αποστολήυποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη μαθητές και εκπαιδευτικούς, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου,  ενώ αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου προγράμματος, που όπως είπε: «ενδυναμώνει την προσέγγιση της μαθητιώσας νεολαίας των χωρών της Ευρώπης».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος: «Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Κατερίνης μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας, να σας αφήσει άριστες εντυπώσεις».

Τέλος, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, ενώ ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

Ευχαριστίες για την υποδοχή και πληροφορίες για την ταυτότητα του προγράμματος έδωσε η Ιωάννα Ναβροζίδου, εκπαιδευτικός των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ».

Η επίσκεψη, ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων, ενώ η παραμονή της αποστολής στην περιοχή μας, συνεχίζεται  με περιήγηση σε αξιοθέατα της Πιερίας, για τα οποία – παράλληλα με την προβολή video – έκανε λόγο διεξοδικά στην τοποθέτησή του ο κος Χριστοφορίδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο