Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Προσωρινές κυκλοφορικές ρυθμίσεις για την ασφαλή διεξαγωγή του         Διεθνή αγώνα Τριάθλου «almiraMAN» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021

Έχοντας υπόψη:

  1. Την με αρ. πρωτ. 22712/27-07-2021 αίτηση του Αθλητικού Πολιτιστικού Σωματείου «ΤΡΙΑΣ».
  2. Το με αρ. πρωτ. 2501/10Α/156-γ/05-09-2016 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης.
  3. Το με αρ. πρωτ. 2501/18/111-ιδ/30-05-2017 έγγραφο του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης.
  4. Την από 22-07-2021 υπεύθυνη δήλωση του Τεχνικού Δ/ντη του αγώνα κ. Παπαδόπουλου Ιορδάνη.
  5. Την με αρ.52/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Κατερίνης.
  6. Την με αρ.15/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Παραλίας.
  7. Την με αρ.11/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Περίστασης.
  8. Την με αρ.11/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Καλλιθέας.

Παρακαλούμε

Για την λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  σχετικά με  την έγκριση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή του Διεθνή αγώνα Τριάθλου «almiraMAN» στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2021.

Ο συγκεκριμένος αγώνας διοργανώνεται από το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ», σε συνεργασία με τον ΟΠΠΑΠ Κατερίνης, την Ιερά Μητρόπολη Κατερίνης,  Κίτρους και Πλαταμώνα και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.:

Ειδικότερα ,το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021από ώρα 15:30 έως  16:30 να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις παρακάτω οδούς :

  • Στον δρόμο Παραλίας Κορινού – Παραλίας Κατερίνης από το Αlmira beachbar μέχρι την Παραλία Κατερίνης.
  • Στις οδούς Λ. Στρατού και Αγίου Νικολάου (πεζόδρομοι), στον δρόμο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής (μόνο το ένα ρεύμα), στις οδούς Ευτέρπης, Ερμού και Διός.
  • Στην οδό Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής από την οδό Διός (Ολυμπιακή Ακτή) μέχρι την οδό Διγενή Ακρίτα.
  • Στην οδό Διγενή Ακρίτα από την οδό Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής μέχρι την οδό Ρούπελ .
  • Στην οδό Ρούπελ από την οδό Διγενή Ακρίτα μέχρι την παράπλευρη οδό της Π.Α.Θ.Ε. 

Από ώρα 16:30μ.μ έως  17:30μ.μ προτείνεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία :

  • Στον δρόμο Παραλίας Κορινού – Παραλίας Κατερίνης από το Αlmira beachbar μέχρι την Παραλία Κατερίνης.
  • Στις οδούς Λ. Στρατού και Αγίου Νικολάου (πεζόδρομοι), έως τον ναυτικό όμιλο.

Ειδικότερα , την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου από τις 07:15π.μ έως 08:30π.μ. και από τις 09:10π.μέως 11:20π.μ. προτείνεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις παρακάτω οδούς :

  • Στον δρόμο Παραλίας Κορινού – Παραλίας Κατερίνης από το Αlmira beachbar μέχρι την Παραλία Κατερίνης.
  • Στις οδούς Λ. Στρατού και Αγίου Νικολάου (πεζόδρομοι).
  • Στον δρόμο Παραλίας – Ολυμπιακής Ακτής (μόνο το ένα ρεύμα), στις οδούς Ευτέρπης, Ερμού και Διός, στην οδό Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής από την οδό Διός (Ολυμπιακή Ακτή) μέχρι την οδό Διγενή Ακρίτα.
  • Στην οδό Διγενή Ακρίτα από την οδό Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής μέχρι την οδό Ρούπελ.
  •  Στην οδό Ρούπελ από την οδό Διγενή Ακρίτα μέχρι την παράπλευρη οδό της Π.Α.Θ.Ε.

Από τις 07:00π.μ έως 14:00μ.μ. προτείνεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία :

  • Στον δρόμο Παραλίας Κορινού – Παραλίας Κατερίνης από το Αlmira beachbar μέχρι την Παραλία Κατερίνης.
  • Στις οδούς Λ. Στρατού και Αγίου Νικολάου (πεζόδρομοι), έως τον ναυτικό όμιλο.

            Από την προηγούμενη μέρα θα πρέπει τοποθετηθούν κορδέλες με ανακοινώσεις για την απαγόρευση της κυκλοφορίας (φροντίζοντας ιδιαιτέρως για όσους κατοικούν ή εργάζονται σε αυτές τις περιοχές καθώς και για το Αστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης) καθώς και οι κάτωθι πινακίδες με μέριμνα των διοργανωτών .         

ΘΕΣΕΙΣ – ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

1Στην διασταύρωση της οδού Παραλίας Κορινού – Παραλίας Κατερίνης με την οδό που οδηγεί στην οδό Μακεδονίας της Παραλίας Κατερίνης (μπροστά στο συγκρότημα Mediterranean Village), Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς το almira beachbar) + Πινακίδα Ρ-48 (εκτροπή κυκλοφορίας προς την οδό Μακεδονίας) + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.
2Στην διασταύρωση της οδού που συνδέει την οδό Μακεδονίας της Παραλίας Κατερίνης με την παραλιακή οδό, με την οδό που οδηγεί από τον οικισμό της Γρέβενης (Ξενοδοχείο Cosmopolitan) κατευθείαν στην θάλασσα, Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς τη θάλασσα) + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.
3Στη Διασταύρωση της οδού Π.Π. Γερμανού με την οδό Ολύμπου (εντός της Παραλίας Κατερίνης), Πινακίδα Κ-6α (επικίνδυνη στένωση οδοστρώματος στην αριστερή πλευρά) + Πληροφοριακή Πινακίδα (για την διεξαγωγή του αγώνα) + τοποθέτηση κώνων.
4Στην διασταύρωση της οδού Παραλίας Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής με την οδό Ευτέρπης της Ολυμπιακής Ακτής (μπροστά στο Ξενοδοχείο Πλάτων), Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς την Ολυμπιακή Ακτή) + Πινακίδα Ρ-48 (εκτροπή κυκλοφορίας προς τον χώρο στάθμευσης) + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.
5Στη Διασταύρωση των οδών Ερμού και Διός της Ολυμπιακής Ακτής, Δύο Πινακίδες Ρ-7 (απαγορεύουν την κατεύθυνση προς Παραλία Κατερίνης και Κατερίνη αντίστοιχα) + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων. 
6Στη Διασταύρωση της οδού Κατερίνης – Ολυμπιακής Ακτής με την οδό Διγενή Ακρίτα, Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς Ολυμπιακή Ακτή) + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.   
7Στη Διασταύρωση της οδού Αγίου Νεκταρίου με την οδό Διγενή Ακρίτα, Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς την Ολυμπιακή Ακτή) + Πινακίδα Ρ-47 (εκτροπή κυκλοφορίας προς την οδό Αγίου Νεκταρίου) + πληροφοριακή πινακίδα «προς Παραλία- Ολυμπιακή Ακτή» + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.
8Για τη Διασταύρωση της παράπλευρης οδού της Π.Α.Θ.Ε. με την οδό Ρούπελ, πρέπει να ζητηθεί η γνώμη του αρμόδιου για την παράπλευρη οδό φορέα. Εμείς προτείνουμε, Πινακίδα Ρ-7 (απαγορεύει την κατεύθυνση προς την οδό Ρούπελ) + πληροφοριακή πινακίδα «προς Κατερίνη-Παραλία- Ολυμπιακή Ακτή» + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.
9Σε όλες τις καθέτους στην διαδρομή του αγώνα οδούς, Πινακίδα Ρ-7 + τοποθέτηση κορδέλας + τοποθέτηση κώνων.

Οι διοργανωτές είναι υπεύθυνοι εκτός από την τοποθέτηση της σήμανσης και για την τοποθέτηση των εθελοντών σε όλες τις παραπάνω θέσεις, έτσι ώστε να διασφαλιστεί όσο καλύτερα η διαδρομή αλλά και να παρέχουν πληροφορίες στα διερχόμενα οχήματα. Οι εθελοντές θα φορούν φωσφορούχα γιλέκα και θα φέρουν κόκκινες σημαίες. Επίσης θα ήταν χρήσιμο να ενημερωθεί το κοινό μέσω ηλεκτρονικών και έντυπων μέσων.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις καθέτους στην διαδρομή του αγώνα οδούς οι οποίοι βρίσκονται εντός των οικισμών με την τοποθέτηση εθελοντών. Συγκεκριμένα για την Παραλία Κατερίνης στις οδούς: Καλλιθέας, Αθηνάς, Κατερίνης, Μεταξά, Βενιζέλου, Π. Μελά, 1η Επαρχιακή Οδός, Αγίας Παρασκευής, Κύπρου, Κολοκοτρώνη, Υψηλάντου, Ναυτικού Ομίλου, Π.Π. Γερμανού, Επιδαύρου και Δελφών και για την Ολυμπιακή Ακτή στις οδούς: Ήρας, Άρεως, Αθηνάς, Δήμητρας Απόλλωνος, Εστίας. Επίσης πρέπει να τοποθετηθούν εθελοντές και σε όλες τις εξόδους των παρόδιων ιδιοκτησιών εντός των δύο παραπάνω οικισμών.

Σε όλες τις διασταυρώσεις της διαδρομής που βρίσκονται εκτός των οικισμών, θα πρέπει επίσης να υπάρχουν εθελοντές με σημαίες και φωσφορούχα γιλέκα, για την πλήρη διασφάλιση της.

Θα πρέπει να τοποθετηθούν πριν τα σημεία των εκτροπών ή των διακοπών πορείας σε απόσταση τουλάχιστον 200 μέτρων για τις υπεραστικές οδούς (Παραλία Κορινού – Παραλία Κατερίνης και Ολυμπιακής Ακτής – Σιδηροδρομικού Σταθμού) και 50 μέτρων για τις αστικές οδούς Πληροφοριακές πινακίδες με εθελοντές ώστε να ενημερώνονται έγκαιρα οι διερχόμενοι οδηγοί αναφορικά με την διακοπή ή εκτροπή της κυκλοφορίας και την διεξαγωγή του αγώνα. Οι παραπάνω πινακίδες θα τοποθετηθούν στα ρεύματα κυκλοφορίας που συγκλίνουν στα σημεία των εκτροπών.

Στα τμήματα εκείνα όπου οι δρομείς θα καταλαμβάνουν μόνο το ένα ρεύμα της κυκλοφορίας (Παραλία – Ολυμπιακή Ακτή) θα πρέπει να τοποθετηθούν πλαστικοί κώνοι ανά 25 μέτρα και πινακίδες Π-77 με Ρ-52δ (υποχρεωτικό προσπέρασμα από τα δεξιά του εμποδίου) ανά 100 μέτρα, προς αποφυγή εισόδου οχημάτων στο ρεύμα κυκλοφορίας των αθλητών.

Επιβάλλεται η απαγόρευση της στάθμευσης οχημάτων σε όλο το μήκος της διαδρομής αλλά και στην αφετηρία που είναι πιο πιθανό να παρατηρηθεί αυτό το φαινόμενο. Ο χώρος απέναντι του almira beachbar μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων.

Απαραίτητη είναι η συνοδεία των δρομέων από εποχούμενους εθελοντές, έτσι ώστε να υπάρχει εκτός της προστασίας των δρομέων ενημέρωση και των πιθανών διερχομένων οδηγών.   

Μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή του αγώνα θα κληθούν οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης να παρουσιάσουν τους εθελοντές που απαιτούνται, τις πληροφοριακές και ρυθμιστικές πινακίδες, τους πλαστικούς κώνους καθώς και όποια άλλα μέσα χρησιμοποιηθούν για την ασφαλή διεξαγωγή του. Η παρουσίαση θα γίνει σε εκπροσώπους του Τμήματος Τροχαίας Κατερίνης και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Τέλος, ο υπεύθυνος διοργάνωσης κ. Παπαδόπουλος Ιορδάνης είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων  σχετικά με τον COVID-19.

Σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστούν τα παραπάνω μέσα και μέτρα , η παρούσα ΕΓΚΡΙΣΗ θα ανακληθεί

Με τις κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις εξασφαλίζεται η ασφαλής και ανεμπόδιστη διεξαγωγή του αγώνα του θέματος.

Συνημμένα

  1. Τρείς αεροφωτογραφίες με σχηματική διάταξη των πλαστικών κώνων
  2. Σχετική απόφαση 52/2021 Συμβουλίου Κοινότητας Κατερίνης.
  3. Σχετική απόφαση 15/2021 Συμβουλίου Κοινότητας Παραλίας.
  4. Σχετική απόφαση 11/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Περίστασης.
  5. Σχετική απόφαση.11/2021 απόφαση του Συμβουλίου Κοινότητας Καλλιθέας.

     Κατερίνη   25/ 08/ 2021                                                                 Κατερίνη   25/ 08/ 2021  

               Ο Συντάξας                                                                                          Ο Διευθυντής

         Δαμαλής Βασίλειος                                                                     Παλαιοσελίτης Γεώργιος      Μηχανολόγος Μηχ/κος   ΤΕ                                                      Αγρον. Τοπογράφος Μηχ

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο