Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Στους ρυθμούς της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας»

  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19/09 «για την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»

Με την καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών για τα οφέλη της βιώσιμης κινητικότητας ξεκίνησε χθες το απόγευμα, ο κύκλος εκδηλώσεων που διοργανώνουν ο Δήμος Κατερίνης & η Ποδηλατική Από-Δραση, σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς για την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας».

Η καμπάνια ξεκίνησε με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού σε οδηγούς και πεζούς για τις εκδηλώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο εκπροσώπησε στην έναρξη, ο αντιδήμαρχος Σταύρος Χριστοφορίδης, ενώ παρόντες στη δράση ήταν μέλη της Ποδηλατικής Από-Δρασης, εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία κ.α. υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σήμερα από το πρωί, φορείς και διοργανωτές μιλούν για τις δράσεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Κατερίνης. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ο κος Χριστοφορίδης: «Είμαστε Υγιείς και Ασφαλείς με τη Βιώσιμη Κινητικότητα». Η επιλογή για το φετινό θέμα αντικατοπτρίζει, τις δυνατότητες για δημιουργική αλλαγή στην καθημερινότητά μας, που προκύπτουν από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση στην Ευρώπη, με έμφαση στην προώθηση μέτρων για ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε όλους φορείς, συλλόγους και δημότες, ώστε να λάβουν μέρος στις δράσεις».

Στους ρυθμούς της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, με ανοικτό κάλεσμα συμμετοχής στους 40 και πλέον φορείς του τόπου που λαμβάνουν μέρος στη διαβούλευση και στον από κοινού σχεδιασμό του ΣΒΑΚ κινείται και η ομάδα έργου του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας,  με επικεφαλής τον συντονιστή -– αντιδήμαρχο  δόμησης Γιώργο Νταντάμη.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, 19:30, πλατεία Ελευθερίας: «Βραδινή Περιπατητική Διαδρομή» στην πόλη με τη συμμετοχή φορέων και συλλόγων.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, 10:30 – 13:30: «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο». Κλείσιμο οδού Μ.Αλεξάνδρου (από το ύψος της πλατείας σιντριβανίου έως τον κυκλικό κόμβο – συμβολή με την οδό Σβορώνου), καθώς και της οδού Μητροπόλεως, για τα οχήματα. Διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων, μουσικές και παιχνίδια στο δρόμο με τη συνεργασία φορέων και συλλόγων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή 19/09

Σημείωση: Για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, πολύτιμη θα είναι η συνδρομή της Τροχαίας και της Δ. Αστυνομίας  στις διασταυρώσεις  των οδών, έτσι ώστε να υπάρχει εκτός του ελέγχου της κυκλοφορίας και η  ενημέρωση των διερχομένων οδηγών.

 Ειδικότερα, προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας την Κυριακή και από ώρα από 10:30π.μ έως 13:30 είναι προγραμματισμένη, για την εκδήλωση για τον εορτασμό της «Ημέρας χωρίς αυτοκίνητο». Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί η κυκλοφορία οχημάτων στις παρακάτω οδούς:

1) Οδός M.Αλεξάνδρου, από την διασταύρωσή της με την οδό Σβορώνου έως την διασταύρωσή της  με την  οδό Σαρανταπόρου,

2) Οδός Μ. Βαρνάβα, από την  διασταύρωσή της με την οδό Ανδρούτσου έως την διασταύρωσή της  με την  οδό Μ. Αλεξάνδρου,

3) Οδός Β Πάροδος Μ. Αλεξάνδρου,  από την διασταύρωσή της με την οδό Γούναρη  έως την διασταύρωσή της  με την  οδό Μ. Αλεξάνδρου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο