Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σε εξέλιξη ο προγραμματισμός παρεμβάσεων στα σχολεία

Κώστας Κουκοδήμος: Σχολικά κτίρια έτοιμα & ασφαλή με το πρώτο κουδούνι

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση της νέας σχολικής χρονιάς έχει ξεκινήσει και οι υπηρεσίες του  Δήμου Κατερίνης εργάστηκαν συστηματικά σε όλο το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου οι σχολικές μονάδες να είναι καθ’ όλα έτοιμες να υποδεχθούν τους μαθητές. Την ικανοποίησή του για την έγκαιρη και αποτελεσματική υλοποίηση του προγραμματισμού – σχεδιασμού παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια επιτόπιας αυτοψίας, που εν όψει έναρξης της νέας σχολικής περιόδου πραγματοποίησε σήμερα.

«Εργαστήκαμε μεθοδικά σε όλο το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το πέρας της σχολικής περιόδου έως σήμερα, προκειμένου να εξασφαλίσουμε υψηλή ποιότητα λειτουργίας στα σχολεία μας. Στόχος μας να υποδεχθούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής μας σε σχολικά κτίρια έτοιμα και ασφαλή. Με γνώμονα τη λειτουργική επάρκεια των σχολείων και κυρίως στο πλαίσιο των κανόνων ασφάλειας και υγιεινής, λαμβάνουμε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, για την προστασία της υγείας των παιδιών μας, προκειμένου να κυλήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών στα σχολικά κτίρια. Με τη λήξη της περασμένης σχολικής περιόδου και βάσει των αιτημάτων που διατύπωσαν οι διευθυντές των διδακτηρίων στη σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, ιεραρχήθηκαν και ομαδοποιήθηκαν οι ανάγκες, ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες με ταχείς ρυθμούς.

Σε αυτή τη χρονική φάση, ο κύκλος εργασιών επικεντρώθηκε σε θέματα υγιεινής, ασφάλειας και λειτουργικότητας, με παρεμβάσεις επισκευής – συντήρησης οικοδομικού χαρακτήρα, όπως π.χ. στεγάστρων, εξωτερική και εσωτερική βαφή, μόνωση, υδραυλικά – ηλεκτρολογικά, αποκατάσταση επίστρωσης δαπέδων, σιδηρουργικές εργασίες- κατασκευές κ.α.

Στην τελική ευθεία, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για το πρώτο κουδούνι οι παρεμβάσεις θα επικεντρωθούν στον εξωραϊσμό των σχολικών αυλών, το κλάδεμα των δέντρων, τον καθαρισμό χόρτων. Έμφαση θα δοθεί και στις διαγραμμίσεις διαβάσεων στις εισόδους των σχολικών συγκροτημάτων, καθώς και στις διαβάσεις των πεζών στα φανάρια. Επιπλέον, οι καθαρίστριες αναμένεται να είναι έγκαιρα στις θέσεις τους, ενώ βάσει και των υγειονομικών συνθηκών που επικρατούν θα επαναληφθούν οι εργασίες απολύμανσης, απεντόμωσης κ.α, καθώς και οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, όπως π.χ. η συντήρηση των καυστήρων.

Τις παρεμβάσεις συντονίζει ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Τεχνικών Έργων Ευστάθιο Κεραμιδιώτη, Αυτεπιστασίας και Κοινοτήτων Γιώργο Κυριακίδη, με τους κατά τόπους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, καθώς και σε επικοινωνία με τους διευθυντές των σχολικών συγκροτημάτων.

Παράλληλα με τις ευχές του σε εκπαιδευτικούς και μαθητές για καλή σχολική χρονιά, ο  κος Μπαρμπαγεωργόπουλος τονίζει: «Συνεχίζοντας την ιδιαίτερη προσοχή που δίνουμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στις υποδομές των σχολείων, εργαζόμαστε καθημερινά για την εξασφάλιση των απαραίτητων προϋποθέσεων στήριξης της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μία απαιτητική εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, σχολική χρονιά».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο