Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ρεσιτάλ πιάνου από τον Αριστοτέλη-Ρενάτο Δεληγιαννίδη

Καταχειροκροτούμενος από το κοινό, ρεσιτάλ πιάνου έδωσε ο Αριστοτέλης-Ρενάτο Δεληγιαννίδης το βράδυ της Τετάρτης 18/8, στην αίθουσα του α’ ορόφου του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης. Ο απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης παρουσίασε πρόγραμμα με έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής των W.A.Mozart, L.V.Beethoven, J. Brahms, P.M. Gutmann και S. Prokofiev.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2021» που προετοίμασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης.

Για τον Αριστοτέλη Ρενάτο Δεληγιαννίδη καθώς και για τον δάσκαλό του και τ. Διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γιάννη Αδαμίδη, μόνο καλά λόγια είχαν να πουν η Διευθύντρια Μουσικής Εκπαίδευσης του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μπέτυ Τσομίδου, καθώς και η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ., Άννα Αθανασάκη. Παρών στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού του Δ.Κατερίνης, Γιώργος Τσιαλός, καθώς και ο κ. Γιάννης Αδαμίδης.

Ο Αριστοτέλης-Ρενάτο Δεληγιαννίδης ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα μουσικής στο Δ.Ω.Κ., σε ηλικία 5 ετών, στην τάξη πιάνου της Όλγας Φραγγουλίδου. Το 2012, σε ηλικία 11 ετών, απέσπασε 2ο βραβείο σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στην Αθήνα. Το 2013 έλαβε έπαινο και τιμητική διάκριση σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό στη Λάρισα. Το 2018, υπό την καθοδήγηση και επίβλεψη του πρώην διευθυντή του Δ.Ω.Κ., Γιάννη Αδαμίδη, έδωσε εξετάσεις και εισήχθη στο Πανεπιστήμιο του Γκρατς. Το 2020 πήρε δίπλωμα πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και την τάξη της Παλίνας Ζαβράζνοβα, με βαθμό Άριστα, παμψηφεί. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές του στη σχολή Παραστατικών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Γκρατς, με καθηγητή τον Μanfred Tausch.

Αυτή η εξέλιξη του Αριστοτέλη Ρενάτο Δεληγιαννίδη όχι μόνο περιποιεί ιδιαίτερη τιμή για το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύει και το σοβαρό έργο μουσικής εκπαίδευσης που γίνεται σ’ αυτόν τον Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο