Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΚΥΡΙΑ» & “Second Nature” απόψε στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ

«Η άγνωστη κυρία», το κλασσικό αριστούργημα του Γαλλογερμανού σκηνοθέτη, Μαξ Οφίλς, μια αισθηματική περιπέτεια για την απατηλή λάμψη του έρωτα και του ψεύδους, προβάλλεται απόψε στις 21:30, στο αμφιθέατρο Πάρκου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια» του Οργανισμού Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) και της Κινηματογραφικής Λέσχης.
Η ταινία αυτή αναφέρεται στο Παρίσι, περί τα τέλη του 19ου αιώνα. Η Λουίζ, σύζυγος στρατηγού, αναγκάζεται να πουλήσει τα σκουλαρίκια που της είχε δωρίσει ο άντρας της, προκειμένου να ξεπληρώσει κάποια χρέη της, ισχυριζόμενη ότι κλάπηκαν.
Η διαδρομή όμως των κοσμημάτων είναι περίπλοκη. Τα κοσμήματα θα της επιστραφούν από έναν θαυμαστή της, τον Ντονάτι (Βιτόριο ντε Σίκα) και θα γίνουν η αφορμή για μια σειρά μοιραίων αποκαλύψεων. Έτσι, μέσα από μια σειρά συμπτώσεων, τα σκουλαρίκια αλλάζουν συνεχώς χέρια, αποκαλύπτοντας τα μυστικά και τους κρυφούς έρωτες των κατόχων τους.
Ο Οφίλς καταφέρνει να μετατρέψει ένα άψυχο αντικείμενο σε σύμβολο ενός απόκρυφου ψυχισμού, διαφορετικού για κάθε ήρωα. Λίγες ταινίες πετυχαίνουν τόσα πολλά με τόσο οικονομικό τρόπο. Η «άγνωστη κυρία» έλαβε βραβείο Όσκαρ καλύτερων κοστουμιών.
Σκηνοθεσία: Μαξ Οφίλς.
Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο ντε Σίκα, Ντάνιελ Νταριέ, Σαρλ Μπουαγιέ.
“Second Nature”
Παράλληλα (πριν από την προβολή της ταινίας «Άγνωστη Κυρία»), στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Second Nature”. Το φιλμ παρουσιάζει το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων διχτυών στο βυθό της θάλασσας και τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του υλικού.
Η προβολή γίνεται με την άδεια και την ευγενική παραχώρηση της ταινίας από το BlueCycle, του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα BlueCycle λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ συνιστά πρόγραμμα Γαλάζιας και Κυκλικής oικονομίας, με σκοπό την αξιοποίηση πλαστικών που προέρχονται από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.
Στόχος είναι η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Δημοτών της Κατερίνης για τη γαλάζια κυκλική οικονομία, για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο