Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Second Nature» – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

  • Την Πέμπτη 12 Αυγούστου & ώρα 21:30 (πριν από την προγραμματισμένη προβολή) στο Αμφιθέατρο Πάρκου

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων προβολών «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια», που πραγματοποιούν ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης,  την Πέμπτη 12/8 & ώρα 21:30 (πριν από την προβολή της ταινίας  «Άγνωστη Κυρία»), στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “Second Nature”. Το φιλμ παρουσιάζει το πρόβλημα των εγκαταλελειμμένων διχτυών στο βυθό της θάλασσας και τη δυνατότητα αξιοποίησης αυτού του υλικού.

Η προβολή γίνεται με την άδεια και την ευγενική παραχώρηση της ταινίας από το BlueCycle, του Ιδρύματος Λασκαρίδη. Ειδικότερα, το πρόγραμμα BlueCycle λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, ενώ συνιστά πρόγραμμα Γαλάζιας και Κυκλικής oικονομίας, με σκοπό την αξιοποίηση πλαστικών που προέρχονται από την αλιευτική και ναυτιλιακή δραστηριότητα.

Στόχος είναι η περιβαλλοντική  ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των Δημοτών της Κατερίνης για τη γαλάζια κυκλική οικονομία, για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Ο φακός ακολουθεί τους The New Raw, το αρχιτεκτονικό δίδυμο Πάνου Σακκά και Φωτεινής Σετάκη, στο ταξίδι τους στο Γαλαξίδι, όπου στήνουν ένα κινητό εργαστήριο τρισδιάστατης εκτύπωσης και δημιουργούν κοχύλια – σύμβολα της θαλάσσιας καθαρότητας – από ένα «δίχτυ-φάντασμα» που ανασύρουν από τον βυθό. Δημιουργός της, η κινηματογραφίστρια Δάφνη Ματζιαράκη, η οποία προτάθηκε για  Όσκαρ το 2017.

Η ταινία προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Συμποσίου Second Nature στην Αθήνα, στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Ταινιών του Σίδνεϋ, ενώ ήταν στις τελικές υποψηφιότητες για τα Διεθνή Κινηματογραφικά Βραβεία Αειφορίας (Global Sustainability Film Awards), τα οποία διοργανώνονται από το TVE στα BAFTA.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο