Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Απάντηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Είναι υποκριτικό από μια Δημοτική Παράταξη που διοίκησε τον Δήμο 13 χρόνια, αφήνοντας μόνο προβλήματα, να αναφέρει ακόμη και τη φράση «ανάληψη ευθυνών», πολλώ δε μάλλον, να ζητά ανάληψη ευθυνών!

Επειδή όμως αντίθετα με άλλους εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μάς αναλογεί οφείλω να δηλώσω πως:

-Αναλαμβάνω την ευθύνη, που εγκαίρως από τις αρχές του 2021 ξεκινήσαμε τις διαδικασίες για τους διαγωνισμούς κάλυψης των ναυαγοσωστικών θέσεων.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη, που ακολουθώντας κατά γράμμα το νομικό πλαίσιο, 4 φορές οι προσπάθειές μας για τη στελέχωση των πύργων απέβη άκαρπη

-Αναλαμβάνω την ευθύνη που οι εταιρείες δεν είχαν την επάρκεια να καλύψουν όλες τις ανάγκες για τις ακτές ενός Δήμου με 18 ναυαγοσωστικούς πύργους, που τον καθιστούν από τους μεγαλύτερους σε πλήθος πύργων, στην επικράτεια.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη που οι ναυαγοσωστικές εταιρείες επέλεξαν να συμμετέχουν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς (με μικρότερο προϋπολογισμό) για την κάλυψη αναγκών σε άλλους δήμους με πολύ λιγότερους ναυαγοσωστικούς πύργους.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη, που καμία εταιρεία, όχι επειδή δεν το ήθελε, αλλά επειδή δεν μπορούσε, «αγνόησε» τις 404.000 ευρώ (συν ΦΠΑ) που θα λάμβανε από το έργο. Αναλαμβάνω την ευθύνη, που ακριβώς επειδή οι απαιτήσεις του νόμου ήταν πολλαπλάσιες σε σχέση με ότι ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια, «εκτόξευσαν» τον προϋπολογισμό.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη, που ούτε μία στιγμή δεν μας προβλημάτισε το κόστος του έργου, αφού προέχει η ασφάλεια των επισκεπτών μας και η βελτίωση του τουριστικού μας προϊόντος.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη που έμπειροι αυτοδιοικητικοί και κοινοβουλευτικοί δεν αντιλήφθηκαν τον κίνδυνο μη στελέχωσης των ναυαγοσωστικών πύργων, εξαιτίας ενός Προεδρικού Διατάγματος το οποίο θα μπορούσε λόγω των αντικειμενικών δυσκολιών (αδυναμία πιστοποίησης νέων ναυαγοσωστών, πολλαπλάσιος υλικοτεχνικός εξοπλισμός) που προέκυψαν από την πανδημία, θα μπορούσε να ανασταλεί, τουλάχιστον για φέτος.

-Αναλαμβάνω την ευθύνη, που δεν εισακούστηκαν από τους αρμόδιους οι εκκλήσεις της ΚΕΔΕ και των δημάρχων παραλιακών δήμων, καθώς και των ναυαγοσωστικών εταιρειών για τις συνέπειες που θα έχει η άμεση εφαρμογή του νέου νόμου, για πολλούς δήμους της επικράτειας

-Αναλαμβάνω (αν δεν αρκούνται σε όλα τα παραπάνω) την ευθύνη ακόμη και για τις 10 ακτές άλλων δήμων (όπως πχ σε Ζάκυνθο και Χαλκιδική), που επίσης δεν κατάφεραν να καλύψουν τις ναυαγοσωστικές ανάγκες τους, με την ίδια κατάληξη.

-Τη μόνη ευθύνη που δεν μπορώ να αναλάβω είναι για την αδυναμία έμπειρων αυτοδιοικητικών να κατανοήσουν λογικές διαδικασίες, απαντήσεις και ειλικρινείς εξηγήσεις που δόθηκαν για το ζήτημα, στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο καθένας μας, οφείλει να υπηρετήσει τον τόπο του, από την θεσμική θέση που κατέχει είτε αυτή είναι στο Δήμο, είτε στη Βουλή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες που με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε ποιοι και αν, τις αναλάβουν.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου

Δήμου Κατερίνης

Ιωάννης Μπεϊνάς

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο