Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μελωδικό αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο παρουσίασε η Πολυτονική Ορχήστρα

Η ΠΡΩΤΗ ΘΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Μια υπέροχη μουσική βραδιά, απόλαυσαν δημότες και επισκέπτες που παρακολούθησαν (χθες), τη συναυλία της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης στο Αμφιθέατρο Πάρκου.

Ήταν μια μουσική πανδαισία που προετοίμασε ο Οργανισμός Πολιτισμού Δ.Κατερίνης (ΟΠΠΑΠ) σε συνεργασία με την Πολυτονική Ορχήστρα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2021». Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, Σταύρο Ξαρχάκο.

Τραγούδησαν η Ζωή Ανδρικοπούλου, η Μαρία Δραγασιά, η Σίσσυ Πολυδώρου, ο Κώστας Καψάλης και Κώστας Παπαργυρόπουλος, σε μουσική διεύθυνση και ενορχήστρωση Παναγιώτη Λυμπανοβνού.

ΠΟΛΥΤΟΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ, ΜΕ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ.

Για μία ακόμη φορά η Πολυτονική Ορχήστρα απέδειξε ότι δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από «μεγάλες ορχήστρες» Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ακροάτριες και ακροατές καταχειροκρότησαν τους καλλιτέχνες και επιβράβευσαν έτσι το μουσικό σύνολο της Πολυτονικής για την παρουσία του, καθώς και για την παρουσίαση εξαιρετικών μουσικών κομματιών του Σταύρου Ξαρχάκου που ερμηνεύτηκαν.

Πριν από τη συναυλία, η Νόπη Βαρυτιμίδου, συντονίστρια της εκδήλωσης – μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης, παρουσίασε το γενικό πλαίσιο της βραδιάς. Ο Πρόεδρος της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης, Αθανάσιος Κουστιάνης, παρουσίασε την ορχήστρα, τους ερμηνευτές και το έργο του μουσικού συνόλου. Επίσης, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, προς τον Οργανισμό Πολιτισμού  για την ουσιαστική στήριξη που για πρώτη φορά στην πολυετή διαδρομή της Πολυτονικής ορχήστρας εκφράζεται έμπρακτα από τη δημοτική αρχή προς το σχήμα. Παράλληλα, ευχαρίστησε ονομαστικά έναν προς έναν όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της συναυλίας. Τέλος, η Αντιδήμαρχος Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, διάβασε χαιρετισμό του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου: «Σας καλωσορίζω στο Πολιτιστικό καλοκαίρι και στο φιλόξενο αμφιθέατρο του Δημοτικού μας πάρκου. Στον Δήμο Κατερίνης αποδίδουμε ιδιαίτερη σημασία στον Πολιτισμό και ειδικά φέτος οργανώσαμε τις εκδηλώσεις  για να προσφέρουμε – εν μέσω πανδημίας – ανάσες πολιτισμού σε δημότες και επισκέπτες. Πιστεύουμε ότι ο Πολιτισμός αποτελεί τη μοναδική οδό για να προσβλέπουμε σε ένα κόσμο της χαράς και της δημιουργίας. 

Ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού σας υποσχόμαστε ένα όμορφο πολιτιστικό καλοκαίρι και μοναδικές βραδιές με συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, σινεμά, εικαστικά, στην πόλη, στο παραλιακό μέτωπο, στον Κάτω Αγιάννη. Οι εκδηλώσεις μας είναι δωρεάν για το κοινό. Είναι μια συνειδητή επιλογή μας, γιατί πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους. 

Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία  να απευθύνω ιδιαίτερες ευχαριστίες στα σχήματα που συμμετέχουν αφιλοκερδώς στις εκδηλώσεις μας, με αφετηρία απόψε τους καταξιωμένους συντελεστές της Πολυτονικής μας Ορχήστρας και στη συνέχεια το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης, το Μουσικό Σχολείο, τους Μελωδούς της Παράδοσης, την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.), το Ίδρυμα  Σακελλαρίδη, καθώς επίσης, μουσικούς και εικαστικούς καλλιτέχνες του τόπου μας. 

Με αυτές τις λίγες σκέψεις, θέλω να σας ευχηθώ να περάσετε όμορφες βραδιές καλοκαιριού, στην Κατερίνη, της Τέχνης και του Πολιτισμού. Καλή ψυχαγωγία σε όλους».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετοί από εκείνους που είχαν έρθει στη συναυλία, έδωσαν στην είσοδο και παιδικά βιβλία. Αυτό ήταν μια θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα που είχαν απευθύνει οι αρμόδιοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης για προαιρετική προσφορά βιβλίων με σκοπό τον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης της Ελληνικής Κοινότητας στο Βίτιαζεβο της Ανάπας στη Νότια Ρωσία.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

Απόψε στις 9.00 το βράδυ, στο Αμφιθέατρο του Κάτω Αγιάννη, συναυλία πραγματοποιεί το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα που ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο