Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κ.Κουκοδήμος: ένας μεγάλος αγώνας δικαιώνεται

Υπογράφτηκε η επιχορήγηση 7,5 εκ. ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών στη ΔΕΥΑ

για αποπληρωμή του υπέρογκου χρέους προς τη ΔΕΗ

Αλλάζει σελίδα η ΔΕΥΑ Κατερίνης

Μια νέα σελίδα για το μέλλον και την προοπτική της ΔΕΥΑΚ, σηματοδοτεί  η υπογραφή της απόφασης επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών,  ύψους 7,5 εκ. ευρώ,  προς τη ΔΕΥΑΚ προκειμένου να αποπληρώσει χρέος παλαιότερων  ετών προς τη ΔΕΗ.  Μια σημαντική επιτυχία και ένας αγώνας που δικαιώνεται  με  την υπογραφή  του αρμόδιου Υπουργού Στέλιου Πέτσα. Είχε προηγηθεί  ένας μαραθώνιος διαδικασιών και αλλεπάλληλων συσκέψεων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στη μεγαλύτερη δημοτική επιχείρηση του Δήμου Κατερίνης να σωθεί από την οικονομική ασφυξία.

Η απόφαση του κ. Πέτσα, αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», στο πλαισιο επιχορήγησης Δήμων για την αποπληρωμή υποχρεώσεων από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής, με τον Δήμο Κατερίνης να λαμβάνει ποσό επιχορήγησης 7.517.091 ευρώ.

«Υπήρξε προσωπική μου δέσμευση, ήταν στις βασικές μας προτεραιότητες, από τον Σεπτέμβρη του 2019 που αναλάβαμε ως Διοίκηση, να απαλλάξουμε τη ΔΕΥΑΚ από αυτό το δυσβάστακτο  χρέος», τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος και συμπλήρωσε: «Είμαι περήφανος πραγματικά που το πετύχαμε, είμαι περήφανος για τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης και της  ΔΕΥΑΚ που συντονισμένα λειτούργησαν στην κατεύθυνση αυτή. Είναι μια σημαντική ημέρα για τη ΔΕΥΑΚ, είναι μια νέα αρχή για τη δημοτική μας επιχείρηση».

Ο κ. Κουκοδήμος, τόνισε ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, σε συνεργασία με τον πρ. Πρόεδρο Στέργιο Μπουσνάκη, τον νυν πρόεδρο Γιάννη Συμεωνίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Κατερίνης, οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν μεθοδικά στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και στην εξυγίανση της Επιχείρησης. «Για μια ακόμη φορά, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, φάνηκε συνεπής έναντι των δεσμεύσεων που έδωσε, κατανοώντας πλήρως το πρόβλημα. Η μόνη λύση που θα μπορούσε να δοθεί, ήταν αυτή και εκ μέρους των δημοτών της Κατερίνης οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον αρμόδιο Υπουργό, Στέλιο Πέτσα και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη για την συνεργασία που είχαμε και σε αυτό και σε μία σειρά άλλων σημαντικών θεμάτων για τον Δήμο μας. Ευχαριστώ για την συνεργασία στην επίλυση του θέματος και τον συνάδελφο δήμαρχο Ρεθύμνου και προόεδρο της ΕΔΕΥΑ Γιώργο Μαρινάκη», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης.

«Πρόκειται για μία μεγάλη επιτυχία, απόρροια της στήριξης του Δήμου στο έργο της ΔΕΥΑΚ, που ανοίγει το δρόμο της προοπτικής για το μέλλον της επιχείρησης. Η αποπληρωμή των οφειλών προς την ΔΕΗ, δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΥΑΚ να επικεντρωθεί με ηρεμία και σε στέρεες βάσεις, στον σχεδιασμό της επόμενης μέρας αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες της προς τους δημότες, διευρύνοντας έτσι και τον κοινωνικό της χαρακτήρα, που οφείλει να έχει, ώστε να λειτουργεί ανταποδοτικά προς όφελος των πολιτών. Επιπλέον, στην υλοποίηση έργων για την προστασία του περιβάλλοντος», ανέφερε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Γιάννης Συμεωνίδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο