Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καταχειροκροτήθηκε η ταινία «η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη», στο Αμφιθέατρο Πάρκου

Έναρξη προβολών από τον Οργανισμό Πολιτισμού & την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

  • ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ: «ΡΕΒΕΚΚΑ», ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΑΛΦΡΕΝΤ ΧΙΤΣΚΟΚ.

ΤΡΙΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 9.30 Μ.Μ. ΓΙΑ ΘΕΑΤΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ.

Καταχειροκροτήθηκε από το κοινό της Κατερίνης «η γυναίκα με τη λεοπάρδαλη», η ρομαντική αυτή κωμωδία του 1938, που είναι και η πρώτη ταινία αυτού του καλοκαιριού που πρόβαλε η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού του Δήμου (ΟΠΠΑΠ).

Η ταινία προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης 20/7, στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης και αποτέλεσε την αυλαία έναρξης των θερινών προβολών, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Θερινό Σινεμά στην Πόλη – Συντροφιά με τ’ Αστέρια», που καθιερώθηκε από το περσινό καλοκαίρι.

Γ.ΤΣΙΑΛΟΣ: «ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟ, ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ

ΕΥΘΥΜΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΖΕΡΙΑ».

Πριν από την προβολή, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ, Γιώργος Τσιαλός, χαιρετίζοντας τη φετινή έναρξη των κινηματογραφικών προβολών, αναφέρθηκε αρχικά στη δύσκολη περίοδο που διέρχεται όλος ο κόσμος και συνέδεσε αυτό το γεγονός με την επιλογή εύθυμων ταινιών που θα προβληθούν το φετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα, είπε ότι με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων, ο Οργανισμός Πολιτισμού του Δ.Κατερίνης συνεργαζόμενος με την Κινηματογραφική Λέσχη της πόλης εξασφάλισε κάποιες ταινίες με ευχάριστο περιεχόμενο ώστε να προσφέρει την κατάλληλη για την περίοδο αυτή ψυχαγωγία σε δημότες και επισκέπτες και να τους αλλάξει ευχάριστα τη διάθεση. «Δεν θέλουμε άλλη μιζέρια», είπε χαρακτηριστικά.

Στο κλείσιμο του χαιρετισμού του ο κ. Τσιαλός τόνισε: «Θέλω να ατενίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά (2022) που θα έχουμε μια τελείως διαφορετική χρονιά και να σταματήσουμε να έχουμε αυτές τις αποστάσεις μεταξύ μας. Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου και του ΟΠΠΑΠ, σας ευχαριστώ όλους που μας τιμάτε με την παρουσία σας σ’ αυτές τις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε μαζί με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και θα σας περιμένουμε και στις επόμενες ταινίες».

ΑΘΗΝΑ ΚΟΚΟΓΙΑ: ΤΑΙΝΙΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ,

ΠΑΡΕΑ ΜΕ Τ’ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, Αθηνά Κοκόγια, στον δικό της χαιρετισμό, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Συνεχίζουμε τον νέο κινηματογραφικό θεσμό που εγκαινιάσαμε πέρυσι και τον ονομάσαμε ‘‘Συντροφιά με τ’ αστέρια’’. Κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού, παρέα με τ’ αστέρια του κινηματογράφου. Η χαρά μας είναι ιδιαίτερα μεγάλη, διότι μετά από έναν χρόνο παρατεταμένου εγκλεισμού και απομάκρυνσης από τις κινηματογραφικές αίθουσες, συναντιόμαστε πάλι όλοι εδώ μαζί μπροστά στη μεγάλη οθόνη του κινηματογράφου.

Μπορεί αυτό το διάστημα όλοι μας στα σπίτια μας να είδαμε πολλές ταινίες, όμως η διασκέδαση του να βλέπεις μόνος μια ταινία στο σπίτι, ξεφτίζει πολύ γρήγορα, όταν μάλιστα στερείσαι για μεγάλο χρονικό διάστημα τη θαλπωρή τού να μοιραστείς ένα γέλιο, μια συγκίνηση με τον διπλανό σου, γνωστό ή άγνωστο, στον κινηματογράφο»,ανέφερε, μεταξύ άλλων, η κ. Κοκόγια.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό της η Πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Με όχημα των κινηματογράφο, μας δίνεται τώρα η ευκαιρία να κοιτάξουμε κάτω από την επιφάνεια των πραγμάτων. Ανεπηρέαστοι από τον αποπροσανατολισμό της καθημερινότητας, μας δίνεται η ευκαιρία να ανασύρουμε τα ουσιώδη και να πιστέψουμε ξανά στις ιδέες που στις μέρες μας φαίνεται να έχουμε ξεχάσει».

«ΡΕΒΕΚΚΑ», Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ.

Την ερχόμενη Τρίτη, 27 Ιουλίου, ο ΟΠΠΑΠ και η Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης θα προβάλλουν στο Αμφιθέατρο Πάρκου, στις 9.30 το βράδυ, τη δεύτερη από τις πέντε ταινίες που έχουν επιλεχθεί για να προβληθούν στο Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης. Πρόκειται για τη «Ρεβέκκα», μια ταινία που σκηνοθέτησε ο μεγάλος Άλφρεντ Χίτσκοκ (1940). Η είσοδος είναι ελεύθερη για θεατές άνω των 12 ετών.

Πρωταγωνιστούν: Λόρενς Ολίβιε, Τζοάν Φοντέιν, Τζόρτζ Σάντερς, Τζούντιθ Άντερσον καθώς και άλλοι ηθοποιοί εκείνης της εποχής.

Η ταινία αυτή ήταν υποψήφια για 11 Όσκαρ. Απέσπασε τελικά το Όσκαρ καλύτερης ταινίας, και αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Χίτσκοκ στο Χόλυγουντ.

Κατά την είσοδο στο Αμφιθέατρο, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια προβολής της ταινίας τηρούνται τα υγειονομικά μέτρα που έχουν προβλεφθεί από τον ΕΟΔΥ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο