Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Προβολή της Κατερίνης μέσα και από δημοσιογραφικά ταξίδια οινικού και γαστρονομικού τουρισμού

Ο οινικός και γαστρονομικός τουρισμός ήταν το κεντρικό θέμα του δημοσιογραφικού ταξιδιού που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης σε συνεργασία με την εταιρεία Wise Ram, η οποία είναι Σύμβουλος του Δήμου για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Έξι δημοσιογράφοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη επισκέφθηκαν τον Δήμο Κατερίνης και περιηγήθηκαν σε οινοποιεία στα Πιέρια όρη αλλά και σε φάρμα εκτροφής μαύρου χοίρου, ένα μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες έζησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα οινική και γαστρονομική εμπειρία και απόλαυσαν τοπικά κρασιά, συνοδεία παραδοσιακών προϊόντων. Οι οινοποιοί φιλοξένησαν τους δημοσιογράφους, παρουσίασαν τα κρασιά τους και περιέγραψαν τα σχέδια και τις ενέργειές τους για την προβολή του οινικού τουρισμού στην περιοχή του Δήμου Κατερίνης. Στη φάρμα εκτροφής μαύρου χοίρου οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον ιδιοκτήτη και να πληροφορηθούν για τη γραμμή παραγωγής των προϊόντων.

Οι δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο του παραλιακού μετώπου, συνομίλησαν με την τ. Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ευαγγελία Ξυπτερά, καθώς επίσης και με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Υποδομών Κατερίνης, Γιώργο Νταντάμη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: Η ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΚΤΕΣ,

ΕΧΕΙ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ.

Μετά το πέρας της ξενάγησης των δημοσιογράφων, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που, για μια ακόμη φορά, φιλοξενήσαμε στον τόπο μας δημοσιογράφους και τους δώσαμε την ευκαιρία να προβάλλουν, σε πανελλαδικό επίπεδο, άγνωστες πτυχές και προϊόντα της περιοχής.

Ο Δήμος μας δεν έχει μόνο ακτές και αμμουδιές, έχει και αγροτικά χωριά στους πρόποδες των Πιερίων και του Ολύμπου, έχει υπέροχες φυσικές ομορφιές, ενδιαφέροντα τοπόσημα και βεβαίως διαθέτει εξαιρετικά ποιοτικά προϊόντα, όπως είναι τα κρασιά μας, ο μαύρος χοίρος κ.ά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Κατερίνη προσφέρεται και για εναλλακτικό τουρισμό που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες τόσο κατά τη θερινή περίοδο όσο και στις υπόλοιπες εποχές του χρόνου».

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ, Η ΠΡΟΒΟΛΗ

ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΩΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, αναφερόμενη στην επίσκεψη των δημοσιογράφων, τόνισε: «Ο οινικός τουρισμός, η ανάδειξη τοπικών γαστρονομικών προϊόντων αλλά και γενικότερα η προβολή της Κατερίνης ως προορισμός για όλο τον χρόνο, είναι στις προτεραιότητες του Δήμου μας. Τα δημοσιογραφικά ταξίδια είναι μία από τις ενέργειες συνολικής στρατηγικής για την προβολή και τουριστική ανάπτυξη του τόπου μας, που με την καθοδήγηση του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου, υλοποιεί ο Δήμος σε συνεργασία με την εταιρεία Wise Ram».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο