Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Οι μαθητές……«ζωγραφίζουν τα 200 χρόνια Ελευθερίας»

Ο Πρόεδρος της Σχ. Επιτροπής Π.Ε. του Δήμου Κατερίνης Κώστας Φιλοκώστας και ο Αντιπρόεδρος Χρήστος Λάζος, εκπροσώπησαν τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, στη δράση με θέμα «Εικαστικές εκφράσεις μαθητών/τριών «1821 – 2021 διακόσια χρόνια ελεύθερη Ελλάδα» που διοργάνωσε στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Αγίου Ιωάννη – Γανόχωρας – Τριλόφου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας μέσω του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της, σε συνεργασία με το Γραφείο Συντονιστών Εκπαίδευσης του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας και την Αντιπεριφέρεια Πιερίας.
Για τη συμμετοχή τους στη δράση οι μαθητές της έκτης τάξης του δημοτικού σχολείου επέλεξαν να αντιγράψουν τέσσερις ζωγραφιές που αντικατοπτρίζουν κομβικά σημεία (γεγονότα) από την Επανάσταση των Ελλήνων έως και σήμερα.
1.Κρυφό Σχολείο.
Με το έργο αυτό υπερτονίζεται η μόρφωση ενός λαού αλλά και ο σημαντικός ρόλος των δασκάλων του Γένους εκείνη την εποχή.

  1. Η επανάσταση.
    Αυτή η ζωγραφιά αντιπροσωπεύει όλους τους Έλληνες. Τον ξεσηκωμό. Την επανάσταση.
  2. Ιωάννης Καποδίστριας.
    Ο Καποδίστριας με την Ελληνική σημαία. Η οργάνωση του νέου κράτους και το όραμα για βασική εκπαίδευση των Ελλήνων.
  3. Η Βουλή.
    Μετά από τόσους αγώνες στο σήμερα, στην Ελευθερία και Δημοκρατία. Επιλέχτηκε η Βουλή γιατί αντιπροσωπεύει την κορωνίδα του δημοκρατικού μας μέσω της οποίαςπραγματώνεται η λαϊκή βούληση.
    5.Και τέλος το καράβι
    Η επανάσταση διαδόθηκε γρήγορα στα νησιά του Αιγαίου. Σπουδαίοι ναυτικοί, όπως ο Ανδρέας Μιαούλης καιο Δημήτριος Παπανικολής, προσέφεραν σημαντικές υπηρεσίες, είτε μεταφέροντας τρόφιμα και πολεμοφόδια στην Πελοπόννησο και τη Στερεά Ελλάδα είτε προστατεύοντας
Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο