Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος & μας μαθαίνει, τα φυτά & τα δέντρα του πάρκου

Με την ολοκλήρωση μίας πολύμηνης εργασίας – έρευνας, η οποία αναμένεται να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για μαθητές, εκπαιδευτικούς και επισκέπτες, καθώς και μοχλό περιβαλλοντικής ανάπτυξης των επόμενων γενεών, ο Δήμος Κατερίνης – με αφετηρία την  Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – θέτει στο επίκεντρο το Πάρκο μας.

Ο λόγος για την ηλεκτρονική καταγραφή και αναγνώριση των δέντρων και των θάμνων του Δημοτικού Πάρκου Κατερίνης, καθώς και τη συγκέντρωση πληροφοριών για το κάθε είδος. Μία εξέλιξη που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη και αξιοποίηση της χλωρίδας και κατ’ επέκταση του συνόλου του Δημοτικού Πάρκου. Επιπλέον, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών του τόπου μας.

Ειδικότερα, με τις πληροφορίες που καταγράφονται για τα δέντρα και τους θάμνους του πάρκου, δημιουργείται ουσιαστικά μια εκπαιδευτική διαδρομή, η οποία θα ξεναγεί τον επισκέπτη με «όχημα» είτε το χάρτη του πάρκου, τις πληροφορίες για τα φυτικά είδη, τις ενημερωτικές πινακίδες είτε την συνδρομή της τεχνολογίας (QR code). Η συγκεκριμένη καταγραφή αναμένεται να αποτελέσει σημαντική εξέλιξη στη διαδραστική εκπαίδευση τόσο των μαθητών, όσο και όλων των ενδιαφερομένων, αυξάνοντας κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του πάρκου.

Όπως σημειώνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης καταγράφηκαν 1170 δέντρα και θάμνοι. Στόχος μας είναι να ενταχθεί εκ νέου  το πάρκο μας, αρμονικά, στην καθημερινότητά μας, ως μεγάλος και εμβληματικός πνεύμονας πρασίνου. Προωθούμε την περιβαλλοντική, οικολογική και λειτουργική αναβάθμισή του, καθώς και τη μετατροπή του σε ένα πάρκο «πρότυπο».

«Δημιουργήσαμε μια νέα σελίδα γνώσης και περιβαλλοντικής συνείδησης σε ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα αστικού πρασίνου στη χώρα μας, μια σελίδα η οποία θα αποτελέσει την κινητήριο δύναμη προκειμένου να ευαισθητοποιηθούν οι μικροί και οι μεγαλύτεροι επισκέπτες του πάρκου μας» τονίζει από την πλευρά του,  ο αντιδήμαρχος πρασίνου Γιάννης Μπεϊνάς.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συγκεκριμένη έρευνα εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα κατά το διάστημα Νοεμβρίου 2020 – Απριλίου 2021, από την Αναστασία Ζηκοπούλου MSc. Περιβαλλοντολόγο.

Ο Δήμος Κατερίνης σας καλεί να επισκεφτείτε το επισυναπτόμενο link:

ή να σαρώσετε το παρακάτω QR code:

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο