Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΕΒΑΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

Διαδοχικές συναντήσεις με τα Συμβούλια Κοινοτήτων Σεβαστής και Τριλόφου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Στη συνάντηση παρόντες ήταν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης Γιώργος Νταντάμης, ο Αντιδήμαρχος Κοινοτήτων Γιώργος Κυριακίδης και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού  Σταύρος Χριστοφορίδης.

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ

Τον Δήμαρχο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της  Κοινότητας Σεβαστής Κυριάκος Κωνσταντινίδης και τα μέλη του Συμβουλίου, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις προτεραιότητες καθώς και στα έργα που έχουν υλοποιηθεί. Επίσης και σε εκείνα που θα πρέπει να τεθούν σε άμεση προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κ. Κουκοδήμος από την πλευρά του αναφέρθηκε στο θέμα της ύδρευσης που όπως είπε «αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τη διοίκηση και για το λόγο αυτό και οι παρεμβάσεις μας είναι συνεχείς στις υποδομές ύδρευσης της περιοχής με καθαρισμό δεξαμενής, απομάκρυνση φερτών υλικών, καθαρισμό του πυθμένα της δεξαμενής και των τοιχωμάτων της».

Έκανε επίσης αναφορά στο δίκτυο άρδευσης και τις διαδικασίες που απομένουν τονίζοντας: «Διαθέσαμε 100.000 ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσουμε το δίκτυο άρδευσης, ενώ δρομολογήσαμε και τη διαδικασία για να έρθει το ΤΟΕΒ στην αρμοδιότητα του Δήμου. Αναμένουμε την απόφαση από το αρμόδιο Υπουργείο για να προχωρήσουμε».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ

Στην Κοινότητα Τριλόφου ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Ελευθεριάδης παρουσίασε τον προγραμματισμό του Συμβουλίου για τις αναγκαίες παρεμβάσεις, ενώ έκανε λόγο και για τα έργα που υλοποιήθηκαν κυρίως στον τομέα υποστήριξης των αγροτών.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης από την πλευρά του αναφέρθηκε στην επέκταση του αρδευτικού δικτύου στην Τ.Κ. Τριλόφου τονίζοντας πως «είναι ένα σημαντικό έργο, το οποίο, με την εξασφάλιση του αρδευτικού νερού, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βελτίωση της αγροτικής παραγωγής και την τόνωση του αγροτικού εισοδήματος».

Επίσης, αναφέρθηκε στην κατασκευή τάφρου προστασίας από φερτά και όμβρια στο αντλιοστάσιο φράγματος Τριλόφου στο ρέμα Σμίξη, στην εκτεταμένη συντήρηση – καθαρισμό καναλιών και στη διάνοιξη δρόμων. Επίσης, στη χαλικόστρωση τμήματος αγροτικής οδοποιίας, γεγονός που θα διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής στις γεωργικές – κτηνοτροφικές τους ασχολίες.

Τέλος, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι ζήτημα μείζονος σημασίας συνιστά η ενίσχυση των υποδομών ύδρευσης σε όλες τις τοπικές κοινότητες: «Το πρόβλημα της επαρκούς κάλυψης των υδρευτικών αναγκών στις Τοπικές Κοινότητες Άνω Αγίου Ιωάννη, Παραλίας, Τριλόφου, Ρητίνης, επιλύει η κατά τόπους τοποθέτηση από τη ΔΕΥΑΚ τεσσάρων (4) μεταλλικών δεξαμενών ύδρευσης, με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών και ειδικότερα από το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Κουκοδήμος.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο