Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνάντηση με το Συμβούλιο Κοινότητας Κορινού

Συνάντηση εργασίας με το Συμβούλιο Κοινότητας Κορινού είχε το απόγευμα της Δευτέρας, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αν.Δημάρχου Γιώργο Νταντάμη, τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων Γιώργο Κυριακίδη, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Τερζίδου, τον πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Γιώργο Τσιαλό και τον Γραμματέα του Δήμου Κώστα Λιακόπουλο.

Η συζήτηση άνοιξε με καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου Κοινότητας Κορινού Γιάννη Μορθανάση, παρουσία όλων των μελών του συμβουλίου της κοινότητας και ακολούθησε συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.

Ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, έκανε εκτενή αναφορά σε όλα τα μεγάλα ζητήματα, τα έργα που υλοποιήθηκαν, όσα δρομολογήθηκαν και εκείνα που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη στην Κοινότητα Κορινού. 

Αναφέρθηκε στο θέμα του  νερού, ενημέρωσε για το  τοπικό χωροταξικό σχέδιο της κοινότητας Κορινού, αλλά και στην προετοιμασία για τη νέα τουριστική περίοδο και τη βελτίωση των υποδομών στην παραλιακή ζώνη.

Ο Δήμαρχος γνωστοποίησε πως με επιστολή του στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Κατερίνης Γιάννη Συμεωνίδη και τα μέλη του Δ.Σ. ζήτησε τη λήψη απόφασης για μείωση 80% στους λογαριασμούς του νερού για τους κατοίκους του Κορινού.

Ακόμη ανακοίνωσε πως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου  η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. προχωρά σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες καταλήγοντας στην σύνταξη πλήρους τεχνικά εφαρμοστέας λύσης για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην Παραλία Κορινού. Επιγραμματικά να αναφερθεί ότι θα κατασκευαστεί δίκτυο ακαθάρτων  μήκους 2.200m με την τοποθέτηση 52 αντλιών για την εξυπηρέτηση 12 ξενοδοχειακών μονάδων, 4 κέντρων εστίασης και συνάθροισης κοινού, όπως και 10 κατοικιών.

Τέλος, ο Δήμαρχος Κατερίνης, έκανε ειδική αναφορά στη διαχείριση της πανδημίας και τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν.

Ακολούθησε διάλογος, ζητήματα που απασχολούν  την περιοχή, ενώ τονίστηκε από όλες τις πλευρές, η ανάγκη στενής συνεργασίας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο