Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνάντηση με το Συμβούλιο Κοινότητας Παραλίας

Οι προετοιμασίες για την υποδοχή επισκεπτών, τα έργα υποδομής, οι χρηματοδοτήσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων ετών της Κοινότητας Παραλίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου με το Συμβούλιο Κοινότητας Παραλίας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίας Γιάννης Μέγκας καλωσόρισε τον Δήμαρχο και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία συνάντησης με το Συμβούλιο.

Αμέσως μετά, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε σε μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση των υποδομών και την τουριστική ανάδειξη της παραλιακής ζώνης του Δήμου.

Ειδικότερα έκανε αναφορά στη χρηματοδότηση ανάπλασης της οδού Λεωφόρου Στρατού στην Τοπική Κοινότητα Παραλίας, προϋπολογισμού 511.500,00 € από το ύψος της πλατείας (Αγία Φωτεινή – τέλος σταμπωτού δαπέδου), έως τη διασταύρωση με την οδό Βενιζέλου (ΜΕΝΤΑ)  από το πρόγραμμα “Αλιεία και Θάλασσα 2014-2020”.

Ακόμη αναφέρθηκε στην ένταξη του έργου «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΟΜΒΡΙΩΝ Τ.Κ. ΠΑΡΑΛΙΑΣ» στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» 2,5 εκ ευρώ που πραγματοποιείται μέσω επενδυτικού δανείου που χορηγείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, και αποπληρώνεται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις διαδικασίες κατασκευής τεσσάρων χώρων στάθμευσης στο παραλιακό μέτωπο, στο έργο προστασίας ακτών ύψους 1,2 εκ. ευρώ

Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στις παρεμβάσεις ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου, με έμφαση στις εργασίες που εκτελούν καθημερινά στην παραλιακή ζώνη, συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, Υπηρεσίας Πρασίνου, Καθαριότητας και ΔΕΥΑΚ.

Ακολούθησε διάλογος, ζητήματα που απασχολούν  την περιοχή, ενώ τονίστηκε από όλες τις πλευρές, η ανάγκη στενής συνεργασίας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο