Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Την Δευτέρα 29 Μαρτίου ξεκινάει την λειτουργία του το Κλειστό Κολυμβητήριο στο Β΄ΔΑΚ.

Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του κλειστού Κολυμβητηρίου Κατερίνης με ορισμένες προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού: https://www.gga.gov.gr/images/odigies_athlitsmos_lockdown_22_03_2021.pdf
Η χρήση των κολυμβητηρίων (ανοικτών και κλειστών) γίνεται με τους περιορισμούς χωρητικότητας :
Διαστάσεις δεξαμενής 25μ Χ 15μ ή 25μ Χ 12μ
Έως 2 άτομα ανά διαδρομή ή 12 άτομα συνολικά χωρίς διαδρομές και συστήνεται η ακόλουθη σειρά προτεραιότητας:
α) αθλητές προολυμπιακής προετοιμασίας.
β) αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων των σωματείων ηλικίας 13 ετών και άνω (γεν. το 2008 και μεγαλύτεροι) που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα κατηγοριών και της ανοικτής κατηγορίας (open), καθώς και υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών.
γ) αθλητές αγωνιστικών τμημάτων σωματείων Master. Στην περίπτωση αυτή η αγωνιστική ιδιότητα πιστοποιείται με τη συμμετοχή τουλάχιστον σε ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Master τα τελευταία δύο (2) έτη (2019, 2020), όπως προκύπτει από τις επίσημες καταστάσεις συμμετοχής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της.
Προϋπόθεση χρήσης των κολυμβητηρίων από αθλητές και υποψηφίους σχολών, είναι η διενέργεια εβδομαδιαίου τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ. *
Αθλητές τρίαθλου και μοντέρνου πένταθλου μπορούν να κάνουν κολυμβητική προπόνηση με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους αθλητές σωματείων της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, αρκεί τα σωματεία τους να ακολουθούν τις ίδιες οδηγίες που αναφέρονται παρακάτω.
Τα αποδυτήρια και τα ντους θα είναι κλειστά και οι αθλητές/αθλούμενοι θα αλλάζουν με αποστάσεις τουλάχιστον 2μ κατά προτίμηση σε στεγασμένο χώρο, με καρέκλες οι οποίες θα καθαρίζονται τακτικά με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ (https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdf).
Συστήνεται, στην αρχή, λόγω των περιορισμών χωρητικότητας η διάρκεια προπόνησης να μην ξεπερνάει τα 75’ και να υπάρχουν 15’ μεταξύ των προγραμματισμένων προπονήσεων ώστε να μην συναντιούνται τα προπονητικά γκρουπ. Συστήνεται επίσης, τα γκρουπ των αθλητών σε κάθε διαδρομή να είναι σταθερά και να μην εναλλάσσονται.
Τα σωματεία θα πρέπει:
Α) Να ορίσουν έναν υπεύθυνο COVID-19 και να τον γνωστοποιήσουν στην Ομοσπονδία με στοιχεία επικοινωνίας.
Β) Να προσκομίζουν την κατάσταση των αθλητών τους στο κολυμβητήριο με τα ωράρια προπόνησης.
Γ) Να προσκομίζουν μια φορά την εβδομάδα στο κολυμβητήριο τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 για τους αθλητές που συμμετέχουν στις προπονήσεις.
Δ) Να αποστέλλουν στην Ομοσπονδία τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των τεστ COVID-19 των αγωνιστικών τους τμημάτων.
Ε) Σε περίπτωση κρούσματος να ενημερώνουν άμεσα την αθλητική εγκατάσταση και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στο covid19@gga.gov.gr
Κάθε εβδομάδα η Ομοσπονδία θα αποστέλλει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στη διεύθυνση covid19@gga.gov.gr το σύνολο των εβδομαδιαίων τεστ όλων των σωματείων με τη μορφή: Αριθμός τεστ, Αριθμός κρουσμάτων.

Οι υποψήφιοι ΤΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών θα πρέπει:

Α) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση αντίγραφο της Αίτησης – Δήλωσης για τη συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2021.

Β) να προσκομίζουν στην εγκατάσταση μια φορά την εβδομάδα αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ αντιγόνου για COVID-19, από διαπιστευμένα εργαστήρια ή τον ΕΟΔΥ που θα κάνουν σε εβδομαδιαία βάση.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ή ΣΥΝΟΔΟΥΣ καθώς και η παραμονή τους μέσα στο Κολυμβητήριο.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΡΟΣΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ από το Κολυμβητήριο και τις προβλεπόμενες αποστάσεις των

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο