Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καταυλισμός Ρομά: Απομακρύνθηκαν μπάζα και σκουπίδια

Σε εξέλιξη είναι από τον Δήμο Κατερίνης επιχείρηση καθαρισμού στην ευρύτερη περιοχή του καταυλισμού των Ρομά στον Πέλεκα.

Από την περασμένη Πέμπτη, συνεργεία της υπηρεσίας καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης, απομακρύνουν απορρίμματα και μπάζα σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί κατά το δυνατόν, το φυσικό περιβάλλον και να απομακρυνθούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης.

Εκτός από τα συνεργεία του Δήμου Κατερίνης, την προσπάθεια στήριξαν και κάτοικοι του καταυλισμού, συγκροτώντας δύο ομάδες ατόμων, οι οποίες συνέδραμαν στις προσπάθειες των συνεργείων του Δήμου. «Πέρα από την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, αδήριτη ανάγκη αποτελεί και η προστασία της υγείας των Ρομά, ειδικά αυτήν την περίοδο όπου τα υγειονομικά μέτρα είναι ιδιαίτερα αυστηρά», αναφέρει σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος με εντολή του οποίου, συνεργεία καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, επιχειρούν στην περιοχή, για τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης, δήλωσε πως ο Δήμος για μια ακόμη φορά προχωρά στον καθαρισμό της περιοχής. Όπως τονίζει, το ζητούμενο είναι να διατηρηθεί αυτή καθαρή. «Όσες φορές και αν στείλουμε συνεργεία, όσες εργατοώρες και αν διαθέσουμε για τον καθαρισμό της, ποτέ δεν θα είναι αρκετό αν δεν υπάρξει συνεργασία με τους Ρομά, αλλά και αν οι πολίτες δεν αντιληφθούν πως η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι ούτε σκουπιδότοπος, ούτε μπαζότοπος. Η υπηρεσία Καθαριότητας θα κάνει αυτό που πρέπει, αλλά θα πρέπει και οι πολίτες να δείξουν τον ανάλογο σεβασμό στην προσπάθεια, η οποία κοστίζει και σε χρόνο και σε χρήμα».

Στην άριστη συνεργασία των μεταξύ των υπηρεσιών του Δήμου, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Συμεωνίδης, ώστε να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή πέριξ του καταυλισμού.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τα μέσα της εβδομάδας. Με την ολοκλήρωσή τους, ο Δήμος θα τοποθετήσει επιπλέον κάδους απορριμμάτων, ενώ σχεδιάζει την εντατικοποίηση των ελέγχων, ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον της περιοχής και η δημόσια υγεία.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο