Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ξεκινούν οι εργασίες βελτίωσης των μέτρων ασφαλείας σε αρδευτικές υποδομές της ΔΕ Ελαφίνας

  • Υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο

Την έναρξη των παρεμβάσεων κατασκευής  του έργου με τίτλο: «Βελτίωση μέτρων ασφαλείας σε δημοτικές αρδευτικές υποδομές της ΔΕ Ελαφίνας» σηματοδοτεί η υπογραφή σήμερα στο Δημαρχείο, του σχετικού συμφωνητικού κατασκευής από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις θα υλοποιηθούν στις Τοπικές Κοινότητες Αρωνά, Ελάφου, Καταλωνίων, Εξοχής, Λαγοράχης, Μοσχοποτάμου, Π.Κεραμιδίου, Τριλόφου, καθώς και στον οικισμό Μελιαδίου.

Όπως σημειώνει, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Βελτιώνουμε σταδιακά τις αρδευτικές υποδομές σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα, την αγροτική οδοποιία, την άρδευση και γενικότερα την τόνωση  της αγροτικής οικονομίας, ιεραρχούμε τα προβλήματα και παρεμβαίνουμε άμεσα, στηρίζοντας τον ευαίσθητο χώρο της πρωτογενούς παραγωγής».

Σύμφωνα με την τεχνική έκθεση προβλέπεται η αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιφράξεων, καθώς και η τοποθέτηση νέων περιφράξεων περιμετρικά των υποδομών αποθήκευσης αρδευτικού ύδατος (χωμάτινες δεξαμενές, δεξαμενές από σκυρόδεμα, φράγματα), καθώς και των αρδευτικών αντλιοστασίων ώστε να μην είναι προσβάσιμα και επικίνδυνα σε διερχόμενους πολίτες.

Λόγω του εύρους και της ποικιλίας των υφιστάμενων κατασκευών οι περιφράξεις θα γίνουν:

α)στην περίπτωση που έχει καταστραφεί τμήμα της υφιστάμενης με παρόμοια υλικά

β) στην περίπτωση που δεν υπάρχει περίφραξη και αναλόγως της θέσεως στήριξης για μεν τις δεξαμενές από σκυρόδεμα και τα αντλιοστάσια με μεταλλικούς πασσάλους για δε τις χωμάτινες δεξαμενές και τα φράγματα με πασσάλους από σκυρόδεμα.

Το έργο προϋπολογισμού 86.000,00 με Φ.Π.Α., χρηματοδοτείται από το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II, ενώ θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τους νόμους – διατάξεις που αφορούν τα Δημόσια και Δημοτικά Έργα και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα έξι περίπου μηνών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο