Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Το Teqball ήρθε στην Κατερίνη!

  • Η τελευταία καινοτομία στον αθλητικό εξοπλισμό εγκαθίσταται στο πάρκο & στα δημοτικά αθλητικά κέντρα

Μοιάζει με το ποδόσφαιρο. Θυμίζει το ποδοβόλεϊ και συναντά το πινγκ – πονγκ.  Ο λόγος για το Teqball, ένα βασικό πολυλειτουργικό εργαλείο προπόνησης αλλά και παιχνίδι, που ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) εγκατέστησαν ήδη στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, ενώ έπεται και συνέχεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο Α’ ΔΑΚ, τα δύο πρώτα «κατηφορικά» και κυρτά στις άκρες (για να διευκολύνεται η κυκλοφορία της ποδοσφαιρικής μπάλας μικρότερων διαστάσεων), τραπέζια με φιλέ Teqball, κερδίζουν καθημερινά ολοένα και περισσότερους φίλους όλων των ηλικιών. Μια νέα και άκρως ενδιαφέρουσα αθλητική δραστηριότητα, που μπορεί να γίνει διασκέδαση, καθώς και προπόνηση απαιτήσεων για επαγγελματίες και ερασιτέχνες.

«Στην Κατερίνη, κάνουμε την καθημερινότητά μας αθλητική, χαρούμενη και πιο διασκεδαστική. Καλώ όλους τους φίλους και φίλες της άθλησης να γνωρίσουν το Teqball και να απολαύσουν τον υπέροχο συνδυασμό πινγκ-πονγκ και ποδοσφαίρου»  σημειώνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

«Η χρήση του Teqball αποτελεί την τελευταία καινοτομία στον αθλητικό εξοπλισμό που βασίζεται στο ποδόσφαιρο» επισημαίνει από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Μπεινάς, ο οποίος διευκρινίζει ότι σε πρώτη φάση προγραμματίζεται η τοποθέτηση δύο ακόμη τραπεζιών και ειδικότερα ενός στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και ενός ακόμη στο Δημοτικό πάρκο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο Δήμος Κατερίνης συγκαταλέγεται μεταξύ των πρωτοπόρων ανά την Ελλάδα Δήμων, που φιλοδοξούν να αναπτύξουν το Teqball, ένα άθλημα, το οποίο ήδη αναγνωρίστηκε από την Ολυμπιακή επιτροπή της Ασίας και σκοπεύει να διεκδικήσει σύντομα θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με λίγα λόγια, το Teqball παίζεται κάπως έτσι: με τα πόδια από 2, 4 ή και περισσότερους παίκτες, ενώ δεν υπάρχει καμία σωματική επαφή μεταξύ τους. Υπάγεται στους κανονισμούς του πινγκ – πονγκ. Οι παίκτες έχουν δικαίωμα να ακουμπάνε την μπάλα μόνο με τα πόδια, το κεφάλι ή το στήθος και τους ώμους. Επίσης, υποχρέωση να τη στέλνουν στην αντίπαλη πλευρά του τραπεζιού, ενώ απαγορεύεται να την πιάσουν με τα χέρια (όπως στο ποδόσφαιρο & στο πινγκ πονγκ) και να ακουμπήσει στο φιλέ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο