Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Σε πλήρη εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί, οι επιχειρήσεις συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, για την αντιμετώπιση του χιονιά  σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου, καθώς και του παγετού με τη ρίψη άλατος. 

Παράλληλα, με τον συντονισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες, ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή και άμεση επικοινωνία με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του τόπου, για τον σχεδιασμό δράσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της  ημέρας.

Ειδικότερα, συνεργεία είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τον διαρκή καθαρισμό των δρόμων, προκειμένου να λειτουργούν ομαλά οι συγκοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα, τα αποχιονιστικά μηχανήματα, οι υδροφόρες με αλατόνερο επιχειρούν ήδη στην πόλη της Κατερίνης, με έμφαση σε πεζοδρόμια, στάσεις αστικών λεωφορείων κ.ά., ενώ σε κομβικά σημεία έχουν ήδη από χθες τοποθετηθεί για χρήση από τους δημότες, σάκοι με αλάτι αποχιονισμού.

Επίσης, στο επίκεντρο των επιχειρήσεων είναι και οι ορεινές και ημιορεινές περιοχές του Δήμου, όπου σε επικοινωνία με τους πρόεδρους και τα τοπικά συμβούλια ξεκίνησαν ήδη οι επιχειρήσεις.

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο Δήμος απευθύνει έκκληση στους δημότες προκειμένου να διευκολύνουν το έργο του αποχιονισμού από τα μηχανήματα του Δήμου και να μη σταθμεύουν τα οχήματά τους στις γωνίες των δρόμων, δίπλα σε άλλα οχήματα και γενικότερα σε σημεία όπου δεν επιτρέπεται η στάθμευση, τόσο στους κεντρικούς όσο και στους συνοικιακούς δρόμους. Επίσης, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό. Επίσης, καλούνται να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Επιπλέον, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια ικανής ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους.

Θερμαινόμενος χώρος για την προστασία ευπαθών κοινωνικών ομάδων

Θερμαινόμενο χώρο για την προστασία από το ψύχος θέτει ο Δήμος Κατερίνης στη διάθεση ευπαθών κοινωνικών ομάδων (αστέγων κ.α.). Ειδικότερα, ο εν λόγω θερμαινόμενος χώρος είναι προσβάσιμος από σήμερα  το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί βάσει και των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν. Σε όλους όσοι φιλοξενηθούν στο χώρο, θα διενεργηθούν τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid) covid -19, από νοσηλευτικό προσωπικό των ΚΑΠΗ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» & τη ΔΗΚΕΔΗΚ του Δήμου Κατερίνης. 

Τα τηλέφωνα στελεχών του Δήμου και πιο συγκεκριμένα 6974 057 513 (Πέτρος Διαμάντης) & 6942 554 710 (Μαρίζα Αντωνακοπούλου) θα δέχονται κλήσεις από πολίτες για σημεία, όπου βρίσκονται άστεγοι και γενικότερα συνδημότες μας, που χρειάζονται σχετική συνδρομή και βοήθεια.

Για περισσότερες επικαιροποιημένες πληροφορίες θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση από το τμήμα Επικοινωνίας (τύπου), τις επόμενες ώρες και ημέρες και για όσο διάστημα διαρκέσει η κακοκαιρία.

Τέλος, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης οι πολίτες, καλώντας τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505 μπορούν να αναφέρουν οιοδήποτε σχετικό με την κακοκαιρία ζήτημα αντιμετωπίζουν ή εντοπίζουν.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο