Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Κώστας Κουκοδήμος: Υλοποιούμε δυναμικές & καινοτόμες διασυνοριακές συνεργασίες

Σε καινοτόμα Ευρωπαϊκά προγράμματα συμμετέχει ο Δήμος Κατερίνης στοχεύοντας στην αξιοποίηση κονδυλίων και διακρατικών συνεργασιών για να προάγει νέες βέλτιστες πρακτικές και τεχνογνωσία σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας των δημοτών. Τα έργα αυτά είναι μηχανισμοί προώθησης των πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποίησης των στόχων που θέτει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Δήμος Κατερίνης θα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ , με  τον τίτλο «ΑΡΙΑΔΝΗ», που στοχεύει στη μείωση της νεανικής παραβατικότητας μέσα από τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το άθλημα της πετοσφαίρισης (βόλεϊ). Επίσης, «τρέχει» άλλα τρία καινοτόμα προγράμματα Horizon 2020: το «ETAPAS» που εισάγει επαναστατικές τεχνολογίες στη δημόσια διοίκηση, το «ITFLOWS», που αφορά προβλέψεις και λύσεις στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών σε χώρες της ΕΕ και το έργο «TOKEN» που συνεισφέρει στην ανάπτυξη εφαρμογών για διαφανή διαχείριση δημόσιων λογαριασμών. Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα «LIFE» που στοχεύει σε δράσεις που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και το Πράσινο Ταμείο για την εφαρμογή πολιτικής για την προσαρμογή της Ελλάδας στην κλιματική αλλαγή. Ο Δήμος Κατερίνης υλοποιεί δύο πιλοτικές δράσεις του «LIFE» που αφορούν την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου στη Δ.Ε. Κατερίνης και το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Internet of Thing» Δορυφορικής Τεχνολογίας για Ενημέρωση Περιβαλλοντικών Συνθηκών.

«Συμμετέχουμε σε δυναμικές διασυνοριακές συνεργασίες και μέσα από την εξωστρέφεια και τη δικτύωση επιχειρούμε τη μεταφορά καινοτομίας και τεχνογνωσίας καθώς και την ανταλλαγή καλών πρακτικών σε διάφορους τομείς της καθημερινότητάς μας»σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Όπως διευκρινίζειο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Γιώργος Τσιαλός:«Μεταξύ άλλων, για πρώτη φορά συμμετέχουμε σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+ που απευθύνεται σε νέους 14-18 ετών. Βάζουμε στο επίκεντρο της νεολαίας τον αθλητισμό και συγκεκριμένα την πετοσφαίριση, στοχεύοντας στη  μείωση της περιθωριοποίησης που αισθάνεται μεγάλο ποσοστό των νέων με αποτέλεσμα να οδηγούνται πολλοί από αυτούς σε παραβατικές συμπεριφορές».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο