Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΟΜΗΣΗΣ &ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Γ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ Δ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Επιστολή προς τον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη έστειλε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, Γιώργος Νταντάμης, αιτούμενος τα κριτήρια ένταξης των περιοχών της χώρας στα δια ζώσης Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου από τα οποία εξαιρείται η Πιερία και συγκεκριμένα ο Δήμος Κατερίνης. Παράλληλα, ζήτησε τη μέριμνά του ώστε σε επόμενο σχετικό πρόγραμμα να επιλεχθεί ο Δήμος Κατερίνης.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Τουρισμού πρόκειται να λειτουργήσει 33 τμήματα που θα φιλοξενήσουν προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό. Τα προγράμματα αυτά, αν και δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση, οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών, είναι δωρεάν και οι μετεκπαιδευόμενοι λαμβάνουν σχετικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΝΤΑΝΤΑΜΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα από τον πρώην Υφυπουργό κ. Κόνσολα,  η λειτουργία 33 τμημάτων προγραμμάτων κατάρτισης – μετεκπαίδευσης εργαζομένων του τουριστικού τομέα σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο, η Πιερία για ακόμη μία φορά εξαιρείται, παρά το γεγονός ότι είμαστε μία περιοχή που ο τουρισμός είναι πρωταρχικός κλάδος της οικονομίας της και ιδιαίτερα αναπτυγμένος.

Το εν λόγω πρόγραμμα έρχεται να δώσει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους στον τουρισμό αλλά και σε ποσοστό 40% σε πρόσκαιρα άνεργους εμπειροτέχνες στον τουρισμό τη δυνατότητα να καταρτιστούν σε σύγχρονες πρακτικές σε καίριες ειδικότητες εργασίας, όπως η Υπηρεσία Υποδοχής, ο Επισιτισμός, η Μαγειρική, η Ζαχαροπλαστική Τέχνη και η Οροφοκομία. Τα σεμινάρια αυτά, αν και δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση, οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών, είναι δωρεάν και οι μετεκπαιδευόμενοι λαμβάνουν σχετικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ. Επιπλέον, σε τουριστικές περιοχές όπως η Πιερία ένα μεγάλο τμήμα του ανθρώπινου δυναμικού ασχολείται σε αυτούς τους τομείς του τουρισμού και υπάρχει η ανάγκη διαρκούς εκπαίδευσης. Δεδομένου μάλιστα ότι διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη και απρόβλεπτη συγκυρία, τέτοιου είδους προγράμματα και δράσεις είναι ιδιαίτερα χρήσιμες και σημαντικές για τις τουριστικές περιοχές που πλήττονται από την πανδημία του κορωνοϊού.

Κε Υπουργέ,

Θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζουν οι τοπικές κοινωνίες, τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται οι πόλεις – περιοχές που το Υπουργείο Τουρισμού λειτουργεί αυτά τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης. Είναι όμως ακόμη πιο σημαντικό να μας ενημερώσετε αν υπάρχει προγραμματισμός από το Υπουργείο να λειτουργήσει αντίστοιχα τμήματα, με δια ζώσης διδασκαλία, και σε άλλες περιοχές αυτή τη χρονική περίοδο και ιδιαίτερα σε ότι αφορά εμάς, στον Δήμο Κατερίνης. Αν δεν υπάρχει τέτοιος προγραμματισμός, θα θέλαμε να μεριμνήσετε ώστε σε επόμενο σχετικό πρόγραμμα να επιλεχθεί ο Δήμος μας.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι στον Δήμο Κατερίνης συστήθηκε για πρώτη φορά Τουριστική Επιτροπή Ανάπτυξης και Προβολής, όπου σε συνεργασία με τα στελέχη του ΕΟΤ καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για τη στήριξη και ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας. Με πολύ χαρά θα συμμετείχαμε σε οποιαδήποτε διαδικτυακή συζήτηση – συνάντηση μαζί σας προκειμένου να σας καταθέσουμε ζητήματα και προβληματισμούς που αφορούν την περιοχή μας.

Με την πεποίθηση ότι θα επιληφθείτε του θέματος που αφορά η επιστολή μας, θέλω να σας ευχηθώ καλή χρονιά και δύναμη στο έργο σας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Δ. Νταντάμης

Αντιδήμαρχος Δόμησης & Τουρισμού

Πρόεδρος Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δ. Κατερίνης

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο