Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Προετοιμασία του Δήμου Κατερίνης ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας

Κώστας Κουκοδήμος: «[…]Έγινε από τις υπηρεσίες μας έγκαιρα η προετοιμασία, προκειμένου να κινηθούμε βάσει σχεδιασμού»

Σε πλήρη ετοιμότητα τίθενται οι Υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, ενόψει του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή μας από αύριο Παρασκευή, έως και την Κυριακή 17 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, οι προβλέψεις της ΕΜΥ έχουν κινητοποιήσει ήδη τις αρμόδιες υπηρεσίες και την Πολιτική προστασία του Δήμου Κατερίνης ως εξής:

Έχει γίνει η διανομή 100 τόνων αλατιού αποχιονισμού για τον ανεφοδιασμό των προκαθορισμένων σημείων, στις ορεινές – ημιορεινές κοινότητες, ενώ στη διάθεση του Δήμου είναι ακόμα 240 τόνοι, εκ των οποίων οι 120 είναι ήδη στο αμαξοστάσιο. Παράλληλα, υπάρχει μέριμνα για την αντιμετώπιση περιστατικών παγετού από τους εργαζόμενους, σε μικρότερους δρόμους της πόλης, πεζοδρόμια, στάσεις αστικών λεωφορείων κ.ο.κ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου κατά την οποία θα σημειωθούν ακραία καιρικά φαινόμενα, ο Δήμος θέτει σε 24ωρη ετοιμότητα ειδικά οχήματα αποχιονισμού, βυτιοφόρα με αλατόνερο, καθώς και μικρότερα οχήματα άμεσης επέμβασης. Επίσης, ο Δήμος Κατερίνης  έχει έρθει σε επικοινωνία και για την ενίσχυση εφόσον παραστεί ανάγκη του στόλου με πρόσθετο εξοπλισμό  (μισθωμένα μηχανήματα ιδιωτών), για κάθε Δημοτική Ενότητα.

Επιπλέον, το σχέδιο αποχιονισμού έχει συνταχθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και έχει αποσταλεί σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ το τμήμα πολιτικής προστασίας έχει έτοιμο το σχέδιο δράσης, που εκπονήθηκε σύμφωνα με το πρότυπο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Χιονοπτώσεων και Παγετού με την κωδική ονομασία «ΒΟΡΕΑΣ».

Ο Δήμος Κατερίνης βρίσκεται και θα παραμείνει σε συνεχή επικοινωνία με όλες τις αρμόδιες αρχές, τους φορείς, για τη διευκόλυνση των συγκοινωνιών και της κυκλοφορίας των οχημάτων.

«Οι υπηρεσίες μας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας για την αποτελεσματική διαχείριση και αντιμετώπιση πιθανής κακοκαιρίας. Έγινε έγκαιρα η προετοιμασία, προκειμένου να κινηθούμε βάσει σχεδιασμού» επισημαίνει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα, το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης καλεί του δημότες, να προβούν στις παρακάτω ενέργειες: Να καθαρίζουν το πεζοδρόμιο τους. Όσοι κατέχουν στεγασμένους χώρους στάθμευσης, να τους χρησιμοποιούν και να μη σταθμεύουν επί της οδού, προκειμένου να διευκολύνεται ο καθαρισμός από τα μηχανήματα αποχιονισμού του Δήμου. Να φροντίζουν για την προστασία των σωληνώσεων του νερού από τον παγετό.

Επίσης, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι να προβούν προληπτικά στην προμήθεια επαρκούς ποσότητας ζωοτροφών και λοιπόν εφοδίων για τα ποιμνιοστάσιά τους, ενώ οι οδηγοί να μην αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες, σύμφωνα με τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Τέλος, οι δημότες καλούνται να επιδείξουν προσοχή στις μετακινήσεις τους, ειδικότερα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, ενώ όσοι έρθουν αντιμέτωποι με προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας, μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης: 6942 554 710 & 2351350 505.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο