Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σε εξέλιξη οι παρεμβάσεις ανάπλασης πέριξ του Ιερού Ναού Αγίας Άννης & του 17ου Δημοτικού Σχολείου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι παρεμβάσεις ανάπλασης του κοινόχρηστου χώρου & χώρου Πρασίνου στην επέκταση Ευαγγελικών και πιο συγκεκριμένα, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Άννης και του 17ου Δημοτικού Σχολείου.

Ειδικότερα: έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση κρασπέδων περιμετρικά και εντός του χώρου (πλην του τμήματος πλησίον του Ιερού Ναού Αγίας Άννης). Επιπλέον, έχουν ήδη τοποθετηθεί κυβόλιθοι περίπου στο 50% της επιφάνειας που προβλέπεται από τη μελέτη και έχουν ολοκληρωθεί οι φυτεύσεις των δέντρων.

«Με την αναζωογόνηση ενός ακόμα Κ.Χ. βελτιώνουμε καθοριστικά την αισθητική και τα λειτουργικά χαρακτηριστικά του φυσικού – αστικού περιβάλλοντος στη Δημοτική Ενότητα Κατερίνης. Ενισχύουμε το Πράσινο και αναβαθμίζουμε αισθητά την ποιότητα ζωής των δημοτών μας» σημειώνει σε δήλωσή του,ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Επαρκής φωτισμός & όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις

Πέραν της εγκατάστασης στοιχείων βιοκλιματικού σχεδιασμού, τις νέες φυτεύσεις με στόχο την αύξηση του αριθμού των επιφανειών που καταλαμβάνει το υψηλό και χαμηλό πράσινο, στο πλαίσιο εκτέλεσης του έργου προγραμματίζονται όλες οι απαιτούμενες παρεμβάσεις για την άρδευση, διαμόρφωση θέσεων ανάπαυσης, κατασκευή προσβάσεων για άτομα με αναπηρίες, εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων με γενικό φωτιστικό στόχο να αποτελεί η δημιουργία ενός ομοιόμορφου και επαρκούς συστήματος φωτισμού, ώστε να εξασφαλίζεται το αίσθημα της ασφάλειας κατά τη διάρκεια των  νυχτερινών ωρών.

Όπως είναι γνωστό, το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο εντάσσεται στις παρεμβάσεις για την ανάπλαση οκτώ (8) Κοινοχρήστων Χώρων και Χώρων Πρασίνου, με σκοπό την βελτίωση του μικροκλίματος, με την ενσωμάτωση βιοκλιματικών χαρακτηριστικών, την αύξηση του πρασίνου και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής ποιότητας και ασφάλειας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο