Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κώστας Φιλοκώστας: Τακτοποιούνται πολεοδομικά όλα τα δημοτικά κτίρια που η προηγούμενη διοίκηση άφησε στην τύχη τους

Σε απάντηση όσων ο δημοτικός σύμβουλος Θωμάς Αναστασιάδης υποστήριξε δημόσια ότι «είναι βέβαιος ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας στο κτίριο της  πρώην Πυροσβεστικής και η δημοτική αρχή πρέπει να αποδείξει ότι ΔΕΝ υπάρχει». 

Ο λόγος για το κτίριο που επί 12 και πλέον χρόνια στεγάζεται ένας πολυπληθής πολιτιστικός σύλλογος που έχει μέλη του νέα παιδιά και τμήματα εκμάθησης χορού, το οποίο δεν παραχωρήθηκε από τη σημερινή διοίκηση. Προφανώς τότε δεν ενδιέφερε την προηγουμένη διοίκηση και σημερινή αντιπολίτευση το θέμα. Δήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αρχών, μέλη, πολίτες επισκέπτονταν διαχρονικά πολλές φορές το χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις του συγκεκριμένου Συλλόγου.

Φαίνεται τότε, δεν είχε πρόβλημα στατικότητας το κτίριο. Ούτε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου τον κ. Μανιουδάκη ενδιέφερε και ενδιαφέρει η ασφάλεια των μελών του. Μόνο ο κ. Αναστασιάδης έχει αυτή την ευαισθησία, την οποία όμως εκδηλώνει όψιμα και όχι όταν φωτογραφιζόταν στις εκδηλώσεις του συλλόγου δίπλα – δίπλα με μέλη της προηγούμενης διοίκησης, στο συγκεκριμένο κτίριο και μάλιστα από τις πρώτες – πρώτες θέσεις. 

Επίσης, για την ιστορία να αναφέρουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν διέθεταν οικοδομική άδεια:  το Συνεδριακό Κέντρο Κατερίνης, το κτίριο των ΚΑΠΗ και το θεατράκι του Πάρκου. Ακόμη και όταν τα υπόγεια πάρκινγκ του δήμου έπρεπε να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς η προηγούμενη διοίκηση κωλυσιεργούσε.

Επιτρέψτε μας να σας διευκολύνουμε κε Αναστασιάδη δίνοντας σας την ατζέντα των θεμάτων και αναδείξτε τα εσείς αναζητώντας τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Σε όσους άφησαν τα κτίρια χωρίς οικοδομική άδεια επί τόσα χρόνια. Κτίρια δημοτικά που φιλοξενούν κόσμο, πολίτες, παιδικές εκδηλώσεις. Σήμερα, από τη νέα διοίκηση, το νοικοκύρεμα, η διαδικασία τακτοποίησης όλων αυτών των δημοτικών κτιρίων προχωρά. Ήδη έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος για τα κτίρια του πάρκου και σύντομα και για το κτίριο της Πυροσβεστικής, το οποίο πλέον έχει φάκελο στην Πολεοδομία.

Εάν έχετε στα χέρια σας κε Αναστασιάδη, υπογεγραμμένη και κατατεθειμένη στην υπηρεσία του Δήμου, μελέτη που αναφέρει ότι το κτίριο έχει πρόβλημα στατικής επάρκειας να μας το προσκομίσετε και να αναζητήσουμε όλοι μαζί ευθύνες από εκείνους που παραχώρησαν και επέτρεψαν επί τόσα χρόνια τη χρήση του κτιρίου.

Μπορείτε να μας πείτε πότε απέκτησε ιδιοκτησιακό καθεστώς προς χρήση του συγκεκριμένου κτιρίου ο Δήμος;

Μπορείτε να μας αναφέρετε ποια δημόσια υπηρεσία θεώρησε αυτή τη στατική μελέτη; Μήπως το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος;

Το γεγονός ότι σήμερα τακτοποιούνται πολεοδομικά όλα τα δημοτικά κτίρια δεν το αναδείξαμε  ποτέ ούτε το εκμεταλλευτήκαμε ως θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης. Δεν  γίνεται όμως να μας εγκαλούν τη στιγμή που συντονισμένα βάζουμε σε σειρά, όλα όσα η προηγούμενη διοίκηση είχε αφήσει στην τύχη τους.

Κε Αναστασιάδη, με εικασίες και ανέξοδους λαϊκισμούς  δεν  προσφέρεις υπηρεσίες στον τόπο σου. Προσφέρεις υπηρεσίες μόνο στο προσωπικό σου λογαριασμό στο facebook και στη διαμόρφωση σε λάθος κατεύθυνση του πολιτικού σου προφίλ.

Κων/νος Φιλοκώστας

Αντιδήμαρχος Κατερίνης

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο