Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Στα πορτοκαλί το Δημαρχείο Κατερίνης για την καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας

Στην καμπάνια κατά της ενδοοικογενειακής βίας που πραγματοποίησε χθες Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας εξάλειψης της βίας, το τμήμα αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας της ΕΛ.ΑΣ (ΤΑΕΒ) με τη φωταγώγηση μνημείων και κτιρίων με το πορτοκαλί χρώμα, συμμετείχε ο Δήμος Κατερίνης.

Ειδικότερα, στην εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία δράσης που συντόνισαν από κοινού το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Δίκτυο SDG 17 Greece, ο Δήμος έλαβε μέρος, με τη φωταγώγηση του Δημαρχείου Κατερίνης.

Όπως υπογραμμίζει ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος: «Μεταφέρουμε το μήνυμα της ανάγκης περιορισμού και εξάλειψης της βίας όπως αποτυπώνεται σε συγκεκριμένους στόχους, με έμφαση στην Καλή Υγεία και Ευημερία,  στην Ισότητα των Δύο Φύλων, στην Ειρήνη, Δικαιοσύνη κ.α. από την ατζέντα βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ 2020-2030.  Παράλληλα με την ανάδειξη και υποστήριξη με κάθε θεμιτό μέσο, του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου μας, αναλαμβάνουμε δράσεις για να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία, καθώς  η πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής βίας, συνιστά ευθύνη όλων μας».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η συγκεκριμένη δράση έρχεται σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Κατερίνης με το Δίκτυο SDG 17 Greece για τον εορτασμό των 75 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο