Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δωρεάν φοίτηση στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης για 10 παιδιά που υποστηρίζει ο «Βενιαμίν»

Ωδείο Κατερίνης για 10 παιδιά που υποστηρίζει ο «Βενιαμίν»

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ Δ.Σ., ΜΑΡΙΑΣ ΤΕΡΖΙΔΟΥ, ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΕΛΑΒΕ ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τη δωρεάν εγγραφή και φοίτηση, έως δέκα προστατευόμενων από τον «Βενιαμίν» παιδιών, στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης (Δ.Ω.Κ.), αποφάσισε ομόφωνα το Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Ω.Κ. κατά τη διάρκεια τακτικής συνεδρίασής του, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30/10/2020, ύστερα από σχετική εισήγηση της Προέδρου, Μαρίας Τερζίδου.

Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 66/2020 απόφαση του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης που αφορά συνεργασία με τον Σύλλογο Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» με προσφορά προς τα προστατευόμενα μέλη του Συλλόγου μέσα από την εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου και με παράλληλη συμμετοχή των παιδιών αυτών σε ομαδικό τμήμα Θεωρίας.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

Σύμφωνα με όσα εισηγήθηκε η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η αφορμή δόθηκε ύστερα από δημόσια ανάρτηση – έκκληση του Προέδρου του Δ.Σ. του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν», Αριστείδη Πετρίδη, στις 19 Οκτωβρίου 2020.

Η δημόσια ανάρτηση του κ. Πετρίδη αφορούσε «κάλεσμα για συνεργασίες» και συγκεκριμένα τη «δυνατότητα συνεργασίας με εκκλησίες, κοινωνικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς φορείς όπως επίσης και με επιχειρήσεις, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στον τομέα υποστήριξης παιδιών σε κίνδυνο που είναι η προτεραιότητα και ζητούμενο για τον ‘’Βενιαμίν’’».

Στην εισήγησή της η κ. Τερζίδου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο «Βενιαμίν», με 1.300 υποστηριζόμενα παιδιά από το 1994, είναι ένας υπερδραστήριος και με τεράστιο κοινωνικό έργο φορέας της Κατερίνης. Η Πρόεδρος είπε ότι ο «Βενιαμίν» είναι ένας φορέας που λειτουργεί με βάση τον εθελοντισμό και έχει ως κύριο σκοπό του να προστατεύει το απροστάτευτο παιδί μέχρι την ενηλικίωσή του, στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Πρόσθεσε δε ότι ο «Βενιαμίν» υποστηρίζει ψυχολογικά, ηθικά και οικονομικά κάποια παιδιά που στερούνται οικογενειακής φροντίδας, δηλαδή παιδιά που είτε είναι ορφανά από έναν ή και από τους δύο γονείς, είτε είναι εγκαταλελειμμένα, είτε είναι παιδιά που η επιμέλεια έχει αφαιρεθεί από τους φυσικούς τους γονείς με εισαγγελική απόφαση.

ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ.

Μετά την εισήγηση της Προέδρου, κυρίας Τερζίδου, ομόφωνα το Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης αποφάσισε, «για το Ακαδημαϊκό Έτος 2020-2021, προστατευόμενα μέλη του Συλλόγου Προστασίας Παιδιών «Βενιαμίν» να έχουν το δικαίωμα δωρεάν εγγραφής και φοίτησης σε ένα μουσικό όργανο με παράλληλη συμμετοχή σε ομαδικό τμήμα Θεωρίας,  σύμφωνα με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

Η προσφορά ισχύει για τη φοίτηση σπουδαστών κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και δεν δύναται να καταργηθεί εν μέσω και κατά τη διάρκεια αυτού του ακαδημαϊκού έτους, για κανένα από τα προστατευόμενα μέλη που θα εγγραφούν. Μέγιστος αριθμός σπουδαστών θα είναι δέκα (10) προστατευόμενα παιδιά.

Το είδος του μουσικού οργάνου και οι διδάσκοντες καθηγητές που θα εντάξουν τους υποψηφίους στο εκπαιδευτικό τους πρόγραμμα, θα καθορισθούν εγγράφως από τη Διευθύντρια Μουσικής Εκπαίδευσης του Δ.Ω.Κ., η οποία είναι υπεύθυνη διαμόρφωσης του εκπαιδευτικού  προγράμματος, με βασικό κριτήριο τη διαθεσιμότητα ελεύθερων ωρών των διδασκόντων».

Μ.ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Θεωρώντας άκρως σημαντική τη θετική συμβολή της μουσικής παιδείας στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών που υποστηρίζονται από φορείς όπως είναι ο «Βενιαμίν», έκανα την εισήγησή μου στο Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. για τη δωρεάν εγγραφή και φοίτηση δέκα παιδιών του «Βενιαμίν» στο Δημοτικό μας Ωδείο.

Θέλω να τονίσω ότι το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης δεν λειτουργεί μόνο για να διδάσκει μουσική παιδεία στην τοπική μας νεολαία. Το Δ.Ω.Κ., επί των ημερών Διοίκησής μας, θέλουμε να επιδεικνύει και ένα άλλο πρόσωπο, το κοινωνικό του πρόσωπο. Γι’ αυτό και προχωρήσαμε σ’ αυτή την ομόφωνη απόφαση με σκοπό να προσφέρουμε μαθήματα θεωρίας και εκμάθησης μουσικών οργάνων σε απροστάτευτα παιδιά που υποστηρίζει ο Σύλλογος «Βενιαμίν».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο