Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Περπατήστε και ποδηλατείστε στην οδό Μ.Αλεξάνδρου την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00

  • Συμβολικός λόγω COVID – 19 ο φετινός εορτασμός της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην πόλη μας

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία, ο Δήμος Κατερίνης δεν θα υλοποιήσει τις δράσεις, που είχε προγραμματίσει για το χρονικό διάστημα 16-22 Σεπτεμβρίου, για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, τον  σημαντικότερο θεσμό σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

Ωστόσο, με υπευθυνότητα, τηρώντας απαρέγκλιτα όλους τους υγειονομικούς περιορισμούς και τις σχετικές οδηγίες και πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00, ο Δήμος Κατερίνης καλεί τους δημότες στο συμβολικό φέτος εορτασμό της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο».

Ειδικότερα, μας καλεί να περπατήσουμε ή να ποδηλατήσουμε, στην οδό Μ.Αλεξάνδρου (από τον Πλάτανο έως τον κυκλικό κόμβο στο ύψος του Δημοτικού Πάρκου), η οποία σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας θα παραμείνει κλειστή για τις παραπάνω ώρες,  «και να ανακαλύψουμε ξανά το κεντρικό αυτό σημείο της  πόλης μας, εντάσσοντας την ήπια κίνηση στην καθημερινότητά μας».

Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Γιώργος Τσιαλός: «Σκοπός της συμβολικής αυτής δράσης, που υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου  Κώστα Κουκοδήμου είναι η ενθάρρυνση στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μετακίνησης και μεταφοράς στον αστικό ιστό και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής τους. Αφήνουμε ελεύθερο χώρο στους πεζούς, τους ποδηλάτες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο