Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σύνδεση του Α΄ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου με το αποχετευτικό δίκτυο

Μία ακόμα σημαντική εξέλιξη στην κατεύθυνση περιβαλλοντικής αναβάθμισης και βελτίωσης της καθημερινής ζωής των πολιτών και ειδικά των αθλητών των συλλόγων και ευρύτερα όλων των χρηστών συνιστά η σύνδεση του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κατερίνης με το δίκτυο αποχέτευσης. Με την ολοκλήρωση σε διάστημα δέκα περίπου ημερών, των απαραίτητων εργασιών σύνδεσης ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα και επιλύεται οριστικά και αμετάκλητα ένα πρόβλημα, που αφορά πρωτίστως την ποιότητα ζωής αθλητών και χρηστών.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου, με ενέργειες του Προέδρου του ΟΠΠΑΠ Νίκου Τσιαμπέρα και κατόπιν της μεθοδικής και αποτελεσματικής συνεργασίας που υπήρξε με τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ. και τον Πρόεδρο της επιχείρησης Αστέριο Μπουσνάκη, οι εργασίες για τη σύνδεση του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ξεκίνησαν σήμερα.

Παρόντες στην έναρξη των παρεμβάσεων ήταν ο πρόεδρος του Οργανισμού Νίκος Τσιαμπέρας και το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Μπεινάς, οι οποίοι επισήμαναν χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς υπήρχαν ακόμα και σήμερα εν έτει 2020 δημοτικά κτίρια – σημεία αναφοράς για την πόλη, όπως το Α΄ΔΑΚ, που λειτουργούσαν με βόθρους και δεν είχαν συνδεθεί με το οργανωμένο δίκτυο αποχέτευσης. Προχωρήσαμε σήμερα στην έναρξη υλοποίησης των εργασιών  σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο ώστε να λυθεί το φλέγον αυτό πρόβλημα που αφενός άπτεται της υγείας των χρηστών και αφετέρου με τη θετική αυτή εξέλιξη εξοικονομούνται χρήματα».

Σε αυτοψία στις εργασίες προέβη και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ,  ο οποίος έκανε λόγο για μία ακόμα συντονισμένη παρέμβαση στην κατεύθυνση προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της καθημερινότητας των χρηστών του Α΄ΔΑΚ, που ολοκληρώνεται με την παράδοση του συγκεκριμένου έργου.

«Η τεχνική ταυτότητα» των εργασιών

Το εν λόγω δίκτυο συνολικού μήκους περί τα 200 μέτρα κατασκευάζεται με την χρήση αγωγών αποχέτευσης διατομής Φ200 με σύνδεση του κατασκευασθέντος δικτύου στο φρεάτιο ακαθάρτων που βρίσκεται στην συμβολή των οδών Λυκούργου και Κορομηλά.

Υπενθυμίζεται, ότι, των εργασιών σύνδεσης με το δίκτυο αποχέτευσης προηγήθηκαν στο πλαίσιο εύρυθμης λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων παρεμβάσεις συντήρησης στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, από τον Δήμο Κατερίνης και τον ΟΠΠΑΠ.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο