Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αναγνωστήριο «στολίδι» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες – Το χώρο επισκέφθηκε χθες ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος

Ένα μικρό θαύμα κατάφεραν οι υπηρεσίες και οι εργαζόμενοι του ΟΠΠΑΠ καθώς σε αγαστή συνεργασία με τους εθελοντές και τους δωρητές μετέτρεψαν σε λίγους μόλις μήνες μια αποθήκη πάσης φύσεως υλικών, στην ομορφότερη αίθουσα της πόλης και σε ένα υπέροχο δημοτικό αναγνωστήριο. Το Αναγνωστήριο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης είναι πλέον γεγονός καθώς είναι πλέον ανοιχτό στο αναγνωστικό κοινό της Κατερίνης και όχι μόνο.  Πρόκειται για την αίθουσα «Ιγνάτιος Μεϊμάρης», η οποία είναι πλέον πανέτοιμη να υποδεχτεί τους πολίτες αφού μετά από χρόνια, η πόλη μας αποκτά επιτέλους ένα τέτοιο χώρο.

Το χώρο επισκέφτηκε ξανά, ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος συνοδεία του προέδρου του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πρόνοιας  του Δήμου Κατερίνης, Νίκου Τσιαμπέρα, προκειμένου να δουν από κοντά το ολοκληρωμένο πλέον Αναγνωστήριο, ένα έργο το οποίο φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα του 1ου πολίτη της Κατερίνης. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο δήμαρχος:

«Αποτελεί γεγονός, ότι με σκληρή δουλειά, γνώση, πρόγραμμα, σωστές προτεραιότητες και κυρίως μεράκι κι όραμα, καταφέραμε να σώσουμε στην κυριολεξία  ένα δημόσιο κτίριο, ένα δημόσιο θησαυρό, το μέλλον των παιδιών μας. Όπως όλοι είδατε τις τελευταίες ημέρες, καθαρίστηκε μετά από 20 και πλέον χρόνια το Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης, ένα πραγματικό μνημείο πολιτισμού. Ανοίξαμε σήμερα και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για αυτό, έναν ακόμη χώρο, ο οποίος παρέμενε επί χρόνια κλειστός, μια εστία μόλυνσης, δημιουργώντας ένα Αναγνωστήριο μέσα στην ίδια τη Δημοτική μας Βιβλιοθήκη, ένα χώρο τον οποίο τον ονομάσαμε σε Αίθουσα «Ιγνάτιος Μεϊμάρης», τιμώντας έτσι έναν άνθρωπο ο οποίος προσέφερε αξία και κυρίως υπεραξία στην πόλη μας.

Η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε ελκυστικό χώρο πολιτισμού, μέσα στην καρδιά του πάρκου μας. Συνεχίζουμε να θέτουμε ως προτεραιότητα τον πολιτισμό και μετά τις βιβλιοθήκες Κατερίνης, Κορινού και προσφάτως του Ελατοχωρίου, έχουμε ως στόχο να προχωρήσουμε άμεσα και στη δημιουργία περισσότερων βιβλιοθηκών δημιουργώντας έτσι ένα δίκτυο πολιτισμού, το μεγαλύτερο που θα υπάρξει ποτέ σε επαρχιακή πόλη.

Εργασίες πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης. Το καθαρίσαμε, επισκευάζουμε τη στέγη του, σύντομα θα το βάψουμε εσωτερικά κι εξωτερικά, διαμορφώνουμε νέους χώρους, ειδικότερα για τους νέους μας. Δημιουργούμε γωνιές βιβλίων, γωνιές μουσικής και γωνιές που οι γονείς θα μπορούν να περάσουν ευχάριστες ώρες γύρω από ένα επιτραπέζιο παιχνίδι παρέα με τα παιδιά τους. Επόμενος στόχος ο οποίος αποτελεί και προσωπική μου επιθυμία και δέσμευση είναι η τοποθέτηση ενός ανελκυστήρα κάθετης ανύψωσης για αμαξίδια ΑΜΕΑ καθώς είναι χρέος μας ως πολιτεία η ελέυθερη πρόσβαση όλων των συμπολιτών μας στις δομές και στις υπηρεσίες του δήμου μας»

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Νίκος Τσιαμπέρας αναφέρθηκε σε μια σειρά παρεμβάσεων οι οποίες έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στη δημοτική μας βιβλιοθήκη.

«Προσθέσαμε 18 νέες βιβλιοθήκες, αυξήσαμε κατά ένα τους ορόφους στις ήδη υπάρχουσες ραφιέρες, προμηθευτήκαμε περί τους 2500 νέους τίτλους βιβλίων, ζητήσαμε τη βοήθεια των συμπολιτών μας και τη λάβαμε και είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι για αυτό καθώς η βιβλιοθήκη μας απέκτησε τους δικούς της φίλους, τους δικούς της δωρητές, τους δικούς της εραστές. Ο κόσμος είδε το έργο που η νέα διοίκηση παράγει με πρωτεργάτη το δήμαρχο  Κώστα Κουκοδήμο κι έσπευσε να αγκαλιάσει και να βοηθήσει την προσπάθειά μας. Φτάσαμε αισίως τα 10.000 μέλη. Αυξήσαμε τον αριθμό των ενεργών χρηστών. Καταφέραμε να μας επιστραφούν βιβλία τα οποία και είχαν δανειστεί από το 2008. Ευχαριστώ με τη σειρά μου τόσο το δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο όσο και όλους όσοι συνεργάστηκαν προκειμένου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να δοθεί πίσω στους πολίτες ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού και αυξημένης πολιτιστικής υπεραξίας»

Τέλος ο υπεύθυνος λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κατερίνης, Τριανταφυλλίδης Παναγιώτης δήλωσε: «Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και περήφανος καθώς κάπως έτσι ολοκληρώνεται σήμερα το Αναγνωστήριο της Δημοτικής μας Βιβλιοθήκης, ένας χώρος ο οποίος πραγματικά μεταμορφώθηκε από μια αποθήκη πεταμένων υλικών σε έναν ελκυστικό χώρο πολιτισμού. Ένα προσωπικό ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν για την υλοποίηση του έργου. Στους αντιδημάρχους Ιωάννη Συμεωνίδη, Γιώργο Κυριακίδη, Δημήτρη Μορφακίδη και Γιώργο Τσιαλό, τον πρόεδρο των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης Νίκο Κατανά ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε το project και τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης Νίκο Τσιαμπέρα  ο οποίος πάντα συνεργάσιμος και συνεπής στις αρμοδιότητές του βοήθησε στην ολοκλήρωση ενός τέτοιου δύσκολου έργου. Πάνω από όλα όμως, ένα μεγάλο ευχαριστώ, στο δήμαρχό μας Κώστα Κουκοδήμο ο οποίος από την 1η στιγμή έδωσε το σύνθημα της αλλαγής, με σκοπό να αποκτήσει η πόλη μας ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, μια τελείως διαφορετική εικόνα και νοοτροπία. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη του.

Ένα μεγάλο επίσης ευχαριστώ στους πολλούς φίλους της βιβλιοθήκης οι οποίοι με χορηγίες, δωρεές και προσωπική εργασία, συνετέλεσαν έτσι ώστε η πόλη μας να αποκτήσει ένα ξεχωριστό χώρο».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο