Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εκδήλωση ενημέρωσης φορέων τουρισμού στο πλαίσιο του προγράμματος «Med Pearls».

ΟΡΓΑΝΩΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ.ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ, Γ.ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑ. ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Interreg «Med Pearls» ENI CBCMED, εκδήλωση ενημέρωσης φορέων του τουρισμού πραγματοποίησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το πρωί της Τρίτης 30/6/2020, στην άνω συνεδριακή αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Δ.Κατερίνης.

Η εκδήλωση περιλάμβανε χαιρετισμούς, «εισαγωγή στο πρόγραμμα ‘’Med Pearls’’», «παρουσίαση του προγράμματος Αργού – Βιώσιμου Τουρισμού και σύνδεση με την περιοχή», «συζήτηση για το Med Pearls Project» αλλά και δεξίωση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Το πρόγραμμα ενώνει τις περιοχές της Παλαιστίνης, της Ιορδανίας, της Αιγύπτου, της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ισπανίας. Το Med Pearls απευθύνεται στον εναλλακτικό τουρισμό, απευθύνεται στον τουρίστα ο οποίος αναζητά κάτι περισσότερο από τις αστικές περιοχές, σέβεται τα ήθη και τα έθιμα του τόπου και αφήνει το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2019 και, πριν από τη συνάντηση της Κατερίνης, πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συναντήσεις, συγκεκριμένα μία στη Θεσσαλονίκη και μία στη Βέροια. Σκοπός του Med Pearls είναι να αναδειχθούν όλες οι ενεργές τοπικές τουριστικές επιχειρήσεις των τριών Νομών, να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν, να καταπολεμηθεί η εποχικότητα του τουρισμού, να παραταθεί η διαμονή του επισκέπτη με εναλλακτικούς τρόπους τουρισμού και τελικά να τονωθούν οι τοπικές οικονομίες.

Το Med Pearls, που θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, αποτελεί, σύμφωνα με τους οργανωτές του προγράμματος, «μια μεγάλη ευκαιρία, διότι, λόγω της υγειονομικής κρίσης, προκλήθηκε κρίση στον τουριστικό κλάδο, οπότε το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μια ευκαιρία καθώς προβάλλει και οργανώνει εναλλακτικούς προορισμούς, έχει και το αίσθημα της ασφάλειας, δηλαδή φεύγουμε από τις αστικές περιοχές και πηγαίνουμε σε ένα ανοικτό περιβάλλον».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΝΤΑΜΗΣ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2020 ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΙΕΡΙΑ. ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ.

Η εκδήλωση ενημέρωσης φορέων του τουρισμού άρχισε με χαιρετισμό του Αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Γιώργου Νταντάμη, ο οποίος μετέφερε τους χαιρετισμούς του Δημάρχου, Κώστα Κουκοδήμου.

Όπως ανέφερε ο κ. Νταντάμης, η φετινή τουριστική περίοδος έχει δυσκολίες στον τουρισμό της Κατερίνης, εννοείται και ευρύτερα της Πιερίας: «Δύσκολη χρονιά το 2020. Ως Δήμος Κατερίνης ξεκινήσαμε μια στοχευμένη εκστρατεία διαφημιστικής προβολής και θα είμαστε ευτυχείς εάν «πιάσουμε» σε ποσοστό το 25% ή το 30% (της περσινής τουριστικής περιόδου). Αν συμβεί αυτό, θα θεωρηθεί ότι είναι μια επιτυχία κάτω απ’ τις συνθήκες που έχουν προκληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού», ανέφερε αρχικά ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού.

Και συμπλήρωσε λέγοντας: «Ξεκινήσαμε, λοιπόν, στον εθνικό τύπο αλλά και στον περιφερειακό τύπο, μια στοχευμένη εκστρατεία διαφημιστικής προβολής, όπου στόχος πλέον είναι ο Έλληνας τουρίστας. Δεν μπορείς να ξεκινήσεις τώρα διαφημιστική προβολή στα Βαλκάνια ή στην υπόλοιπη Ευρώπη σε μια εποχή εντελώς αμφίσημη και με κινδύνους που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή».

Ακολούθως, απευθύνθηκε στη Δημοτική Σύμβουλο Θεσσαλονίκης και Εντεταλμένη Σύμβουλο σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κοινοί στόχοι σ’ αυτή την προσπάθεια προώθησης του τουρισμού. «Αυτή η ώσμωση που με πρωτοβουλία σας ξεκίνησε και σας απένειμα τα εύσημα στη συνάντηση της Θεσσαλονίκης, αυτή η ώσμωση «έπιασε τόπο». Θα ήθελα όμως, την άλλη φορά που θα κάνουμε συνάντηση, να κανονίσουμε να βρεθούμε και τα τρία μέρη του προγράμματος» (η Θεσσαλονίκη, η Πιερία και η Ημαθία), είπε ο κ. Νταντάμης, επισημαίνοντας ότι οι συνεργασίες θα φέρουν σημαντικά αποτελέσματα.

Και συνέχισε λέγοντας: «Σας συγχαίρουμε ξανά για την πρωτοβουλία σας, η οποία είναι εκπληκτική. Όπως είπα, η ώσμωση «έπιασε τόπο». Μιλάτε, αλλά και μιλάμε κι εμείς για 365 ημέρες τον χρόνο. Ιδιαίτερα ο δικός μας ο Νομός, ο Νομός Πιερίας, με τα Πιέρια Όρη και με τον Όλυμπο αλλά και με τον Θερμαϊκό όπου κανείς μπορεί να βρεθεί μέσα σε 20 λεπτά, όλο αυτό είναι κάτι απερίγραπτο», είπε χαρακτηριστικά.

Και κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ευχήθηκε: «Να σας ευχηθώ καλές εργασίες σήμερα στη συνάντηση που διοργανώθηκε, να σας ευχηθώ καλά συμπεράσματα και να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε πρόθυμοι 100% να συνεισφέρουμε όπως μπορούμε στην προώθηση αυτού του προγράμματος, διότι έχουμε κοινό στόχο».

Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΤΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 365 ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.

Σε δηλώσεις της η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού Δ.Θεσσαλονίκης, Μαρία Καραγιάννη, ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε την πρώτη επαφή με τον Ν.Πιερίας στο πλαίσιο του προγράμματος Med Pearls (Τα μαργαριτάρια της Μεσογείου).

Δημιουργείται ένας διαδικτυακός χάρτης όπου σ’ αυτόν θα ενταχθούν όλες οι ενεργές τουριστικές επιχειρήσεις και θα προβάλλουμε ειδικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής. Θα δημιουργηθεί λοιπόν ένας χάρτης ειδικός προς διαδρομή με τις 6 χώρες και θα προβληθεί πανευρωπαϊκά και θα έχει την ετικέτα Med Pearls, οπότε θα γίνει μια πολύ μεγάλη προβολή σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο