Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης στην περιοχή των κέντρων αναψυχής Παραλίας

Την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος για την κάλυψη των αναγκών αποχέτευσης  Β.Δ. στην Τ.Κ. Παραλίας, όπου χωροθετούνται τα κέντρα αναψυχής (beach bars), σηματοδοτεί η έναρξη χθες Δευτέρα 22 Ιουνίου, των εργασιών κατασκευής δικτύου αποχέτευσης από τη Δ.Ε.Υ.Α.Κ, σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Επιτόπια αυτοψία με αφορμή την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ Αστέριο Μπουσνάκη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Επίλυση ενός πάγιου προβλήματος στην Τ.Κ. Παραλίας

Όπως επισήμανε  χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «Με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος και στην τήρηση των αρχών της αειφορικής ανάπτυξης συνεχίζουμε την αναβάθμιση περιοχών του Δήμου Κατερίνης με κοινωφελή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Ειδικά σε ό, τι αφορά την Τ.Κ. Παραλίας δρομολογούμε την επίλυση ενός πάγιου αιτήματος κατοίκων και επισκεπτών, για την κάλυψη των αναγκών της αποχέτευσης της Β.Δ. πλευράς όπου και χωροθετούνται κέντρα αναψυχής. Συνεχίζουμε τον σχεδιασμό μας για την παροχή προστιθέμενης αξίας στην καθημερινότητα τόσο των κατοίκων, όσο και των επισκεπτών του Δήμου Κατερίνης». 

Έτοιμο στα μέσα Ιουλίου

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο κος Μπουσνάκης: «Η κάλυψη του συνόλου των περιοχών οικιστικής ανάπτυξης με δίκτυα αποχέτευσης συνιστά προτεραιότητα για τη ΔΕΥΑΚ. Προς την κατεύθυνση αυτή,  η ανάγκη για την αντικατάσταση-παροπλισμό των υφιστάμενων στεγανών σηπτικών βόθρων των συγκεκριμένων καταστημάτων θεωρείται επιτακτική. Για τον λόγο αυτό η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. υλοποιεί πρωτοπόρα πρόταση κατασκευής δικτύου χαμηλής πίεσης ακαθάρτων. Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής λύσης αφορούν αφενός την κατασκευή με περιορισμένο τον όγκο των εκσκαφών και κατ’ επέκταση φθορών σε οδόστρωμα και δίκτυα. Επίσης,  την τοποθέτηση ειδικών αντλιών πολτοποίησης και τεμαχισμού οι οποίες ελαχιστοποιούν την ανάγκη συντήρησης και αστοχίας του δικτύου».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το δίκτυο αναμένεται να λειτουργήσει με το πέρας των εργασιών, το αργότερο έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο