Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σε έξι Παραλίες του Δήμου Κατερίνης κυματίζει η «Γαλάζια Σημαία»

Η καθαρότητα των ακτών, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, καθώς και η διασφάλιση των απαραίτητων υποδομών, προϋποθέσεις θεμελιώδεις για τον τουρισμό της περιοχής μας, πιστοποιήθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ – Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία”), χθες κατά την ετήσια αναγγελία των βραβευμένων ακτών και μαρινών της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Κατερίνης επιβραβεύτηκε με έξι γαλάζιες σημαίες (Καλλιθέα, Καλλιθέα/Mediterranean Village, Κορινός, Ολυμπιακή Ακτή, Παραλία, Περίσταση).

Έγκαιρα και εν μέσω της υγειονομικής κρίσης, εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου ξεκίνησαν και συνεχίζουν τη συστηματική φροντίδα, αφενός για την οργάνωση των υποδομών, την ασφάλεια των ακτών, τη βελτίωση των υπηρεσιών, οι οποίες παρέχουν άνεση, όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις στους λουόμενους και αφετέρου για την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος.

«Σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Κατερίνης, τα συνεργεία του Δήμου μας συνεχίζουν την προετοιμασία, προκειμένου οι παραλίες να είναι καθ’ όλα έτοιμες για να υποδεχτούν  ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Στόχος μας η εποικοδομητική συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, υπηρεσιών και κατοίκων, προκειμένου να προσφέρουμε νέες και αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Η ταυτότητα του προγράμματος

Όπως είναι γνωστό, η ΕΕΠΦ χειρίζεται το διεθνές αυτό πρόγραμμα για τη προστασία των ακτών της Ελλάδας από το 1992. Η “Γαλάζια Σημαία”, σύμβολο ποιότητας σε πάνω από 50 χώρες σήμερα, που διαρκώς αυξάνονται, απονέμεται με αυστηρά κριτήρια σε οργανωμένες ακτές και μαρίνες που διαχειρίζονται παράκτιοι Δήμοι, ξενοδόχοι και άλλοι φορείς.

Το εθελοντικό Πρόγραμμα “ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ” (“BLUE FLAG”) ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80. Σήμερα συμμετέχουν στο εθελοντικό αυτό πρόγραμμα 50 χώρες από όλες τις Ηπείρους. Ο υπεύθυνος σε διεθνές επίπεδο χειριστής του Προγράμματος, το Fee (Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης), σε συνεργασία με τους Συντονιστές των χωρών μελών του, αναμορφώνει κατά καιρούς τα κριτήρια βράβευσης, καθιστώντας συνεχώς αυστηρότερη την εφαρμογή τους, με στόχο τη βελτίωση, των συνθηκών στις ακτές και μαρίνες που βραβεύονται.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο