Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Υπό προϋποθέσεις αλλά με ασφάλεια, η επαναλειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Υπό τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΥΠΠΟΑ/ΓΡΥΠ/221365/5719, ΦΕΚ 1867/Τ β’/16.05.2020) ξεκίνησε η επαναλειτουργία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, στον φυσικό του χώρο, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2020, ύστερα από το κλείσιμό του, για πάνω από δύο μήνες, λόγω της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός (Covid-19).

Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία:

  • Η δια ζώσης διδασκαλία ξεκινά για τους σπουδαστές άνω των 11 ετών.
  • Απαγορεύεται η διδασκαλία και η χρήση πνευστών και κρουστών οργάνων, τυμπάνων καθώς και η φωνητική διδασκαλία.
  • Το Ακαδημαϊκό Έτος παρατείνεται για όλα Ωδεία έως την 31.07.2020

ΤΗΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΕ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πριν από την επανέναρξη λειτουργίας, η Διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης φρόντισε για την πιστή τήρηση όλων των  υγειονομικών πρωτοκόλλων που έχουν κοινοποιηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού προς όλες τις Μουσικές Εκπαιδευτικές Δομές της χώρας και με συνεχείς ενημερώσεις γνωστοποιήθηκαν σχετικές οδηγίες τόσο στους σπουδαστές όσο και στο προσωπικό, με κύριο στόχο όλοι να λειτουργήσουν με ασφάλεια.

Επίσης, ύστερα από συνεννόηση του Δ.Σ. του Δημοτικού Ωδείου με τον Δήμο Κατερίνης (Αντιδημαρχία Καθαριότητας), πραγματοποιήθηκε, όπως είναι ήδη γνωστό, η απολύμανση των γραφείων, των σχολικών αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου όπου στεγάζεται το Ωδείο προκειμένου να γίνει με ασφάλεια η υποδοχή των σπουδαστών, των εκπαιδευτικών, των υπαλλήλων Γραμματείας καθώς και των στελεχών της Διοίκησης.

Επιπλέον, σε δύο κατά σειρά συναντήσεις με την Διοίκηση, στις 15 και 19 Μαΐου 2020, οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν λεπτομερώς για τους ειδικούς κανόνες που θα ακολουθηθούν, κατά την επανέναρξη λειτουργίας, στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Πρόκειται για ειδικούς κανόνες που προβλέπονται από νομοθετικές διατάξεις για την προστασία από τον COVID-19, που αφορούν στην προφύλαξη όλων ώστε να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού και να προστατευθεί η Δημόσια Υγεία.

ΜΑΡΙΑ ΤΕΡΖΙΔΟΥ: ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΟΘΕΙ

Σε δηλώσεις της για την επαναλειτουργία του Σχολείου, η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Δημοτική Σύμβουλος, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε: «Είναι χρέος μας να προσπαθήσουμε με συνέπεια για την απρόσκοπτη συνέχιση παροχής Μουσικής Παιδείας στους μαθητές του Ωδείου μας, σύμφωνα βέβαια με τις οδηγίες που μας έχουν δοθεί. Ήταν υποχρέωσή μας να λάβουμε αυστηρά μέτρα προφύλαξης εντός του κτηρίου, μέτρα τα οποία εφαρμόσαμε και τηρούμε καθημερινά.

Ως υγειονομικός λειτουργός, θεώρησα πρωταρχική υποχρέωσή μου την ενημέρωση του διδακτικού προσωπικού, με κάθε λεπτομέρεια, ως προς τη μέγιστη αξία της τήρησης των εξειδικευμένων μέτρων στα οποία καλούνται να πάρουν όλες οι Μουσικές Εκπαιδευτικές Δομές της χώρας. Οι περισσότεροι μαθητές μας θα έχουν την ευκαιρία να αναπληρώσουν τον χρόνο που χάθηκε λόγω της έξαρσης του COVID-19, αρκεί να είναι παρόντες στα μαθήματά τους και φυσικά υγιείς», δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο