Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Ολυμπιακή Ακτή

Ένα ακόμη αντιπλημμυρικό έργο ουσίας, το οποίο συνιστούσε διαχρονικό αίτημα των δημοτών υλοποιείται από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης. Ο λόγος για την Ολυμπιακή Ακτή, όπου λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης ήταν επαρκή, για να προκληθούν πλημμυρικά φαινόμενα, στο οδικό δίκτυο μπροστά – αριστερά από την πλατεία του οικισμού.

Ήδη από τις αρχές της εβδομάδας τα συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών έπιασαν δουλειά και το έργο δρομολογείται αφενός με την προέκταση του υφιστάμενου αγωγού, τον καθαρισμό των φρεατίων και αφετέρου τοποθετώντας νέες σχάρες υδροσυλλογής, που θα «οδηγούν» τη ροή των νερών της βροχής προς τη θάλασσα, δίνοντας έτσι οριστική λύση, στο χρόνιο πρόβλημα που ταλάνιζε τους κατοίκους και επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη επιθεώρησε τις παρεμβάσεις, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υλοποίηση του έργου. «Συνιστά πρώτη προτεραιότητα, να δώσουμε άμεσα λύση σε ζητήματα που ταλανίζουν επί σειρά ετών τους δημότες μας και προκύπτουν κάθε φορά που έχουμε βροχοπτώσεις. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, έχουμε καταρτίσει σχέδιο άμεσων ενεργειών και προχωρούμε σταδιακά στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου μας» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, δύο εβδομάδες νωρίτερα υλοποιήθηκε ένα ακόμη τεχνικό έργο αντιπλημμυρικού χαρακτήρα μπροστά – δεξιά στον οικισμό, προκειμένου να θωρακίζονται από πλημμυρικά φαινόμενα οι πεζόδρομοι της Ολυμπιακής Ακτής.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο