Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΕΞ’ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΚΕΠ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  • Το μέτρο ισχύει για το διάστημα του προσωρινού περιορισμού κυκλοφορίας

Ανακοινώνεται, ότι, στο πλαίσιο σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, το ΚΕΠ του Δήμου Κατερίνης (κτίριο Δημαρχείου, ώρες λειτουργίας 07.30 έως 15.30), θα λειτουργεί με κλειστή είσοδο και θα παρέχει εξυπηρέτηση δια ζώσης αποκλειστικά και μόνο κατόπιν προ-συνεννόησης (ηλεκτρονικής ή τηλεφωνικής). Επιπλέον, εφόσον κρίνεται από τον Διευθυντή/Προϊστάμενο του ΚΕΠ ή εν απουσία του, τον υπεύθυνο λειτουργίας, ότι πρόκειται για κατεπείγουσα ανάγκη διεκπεραίωσης αίτησης, η οποία δεν μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Για τη νόμιμη μετάβαση του αιτούντος στο ΚΕΠ απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιβεβαίωση του επείγοντος χαρακτήρα της αίτησης από το αρμόδιο προσωπικό των ΚΕΠ, ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο, με κάθε πρόσφορο τρόπο (μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δυνητικά μήνυμα σε κινητό τηλέφωνο, αποστολή απλής αλληλογραφίας).

Πολίτης ο οποίος δεν έχει ακολουθήσει την προηγούμενη διαδικασία δεν έχει δικαίωμα εισόδου στο ΚΕΠ.

Σημειώνεται, ότι, η τηλεφωνική εξυπηρέτηση (τηλεφωνική αίτηση) αφορά μόνο τις αιτήσεις που έχουν επείγοντα χαρακτήρα και δεν απαιτούν συνυποβολή δικαιολογητικών, καθώς και τις αιτήσεις που ενώ απαιτείται συνυποβολή δικαιολογητικών μπορεί αυτή να γίνει με ηλεκτρονικό τρόπο, με επιμέλεια του αιτούντος.

Επισημαίνεται ότι, ο επείγον χαρακτήρας τόσο της δια ζώσης εξυπηρέτησης κατόπιν ραντεβού, όσο και των τηλεφωνικών αιτημάτων πρέπει να πληροί τουλάχιστον ένα από τα εξής χαρακτηριστικά:

α) να αφορά την κάλυψη συγκεκριμένης ανάγκης, η οποία προέκυψε μετά την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης.3. 2020,

β) να αφορά επείγουσα οικογενειακή ή επαγγελματική ανάγκη,

γ) να αφορά οποιαδήποτε άμεση ανελαστική προθεσμία.

Αναλυτικά τα τηλέφωνα του ΚΕΠ Δήμου Κατερίνης:

2351350000

2351350001

2351350002

2351350003

2351350004

2351350005

2351350006

Email: d.katerinis@kep.gov.gr

Υπενθυμίζουμε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχονται στους πολίτες, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (www.gov.gr), την ηλεκτρονική υπεύθυνη δήλωση και την ηλεκτρονική εξουσιοδότηση.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο