Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δημιουργήθηκε η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών, μπροστά από το Μουσικό Σχολείο

Στην ασφαλέστερη μετακίνηση των μαθητών από και προς το Μουσικό Σχολείο (συμβολή των οδών Τερζοπούλου & Εθνικού Σταδίου), καθώς το εν λόγω διδακτήριο γειτνιάζει με δρόμους ευρείας κυκλοφορίας αναμένεται να συμβάλει η πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών, που δημιουργήθηκε πιλοτικά στο Δήμο Κατερίνης.

Πιο συγκεκριμένα, η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο, δημιουργώντας μια οφθαλμαπάτη που είναι ορατή από τους οδηγούς αυτοκινήτων και τους καθιστά πιο προσεκτικούς όσο πλησιάζουν στο σημείο.

«Η τρισδιάστατη διάβαση μπορεί να είναι το μέλλον της ασφάλειας για τους πεζούς όχι μόνο στα σχολεία, αλλά ενδεχομένως και ευρύτερα. Εφόσον διαπιστώσουμε ότι λειτουργεί, θα υιοθετήσουμε αυτή τη λύση και θα επεκτείνουμε τη δημιουργία τρισδιάστατων διαβάσεων πεζών βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια και τις συνθήκες κυκλοφορίας σε όλο το εύρος του Δήμου» τόνισε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στις εργασίες που υλοποίησε στην συγκεκριμένη διάβαση, συνεργείο της τεχνικής υπηρεσίας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο