Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Σε εξέλιξη ευρύ πρόγραμμα ανάπλασης στις παιδικές χαρές

Ασφαλείς & ελκυστικοί χώροι παιχνιδιού

Στη σταδιακή αναβάθμιση των παιδικών χαρών στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, στοχεύει το ευρύ πρόγραμμα παρεμβάσεων, που είναι σε εξέλιξη από την Τεχνική Υπηρεσία. Παράλληλα με την ανάπλαση των υφιστάμενων παιδικών χαρών σχεδιάζεται και η δημιουργία νέων.

Προς την κατεύθυνση αυτή, εργασίες ανάπλασης και τεχνικές παρεμβάσεις ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησης ολοκληρώθηκαν ήδη στις παιδικές χαρές που βρίσκονται στην Κατερίνη και ειδικότερα στις οδούς: Αρίωνος, Βενέζη, Άτλαντος, καθώς και στο Π.Κεραμίδι.

Επιπλέον, νέες παιδικές χαρές με τα πιστοποιημένα παιχνίδια τους, απολύτως εναρμονισμένα στα διεθνή πρότυπα και ασφαλή για τους επισκέπτες τους δημιουργήθηκαν στην Τ.Κ. Ρητίνης, στον αύλειο χώρο του 8ου νηπιαγωγείου στον σιδηροδρομικό σταθμό, στον αύλειο χώρο του νηπιαγωγείου και του παιδικού σταθμού στη Δ.Κ. Καλλιθέας αντίστοιχα.

Παιδικές χαρές με ταυτότητα

«Επιδίωξή μας είναι να αποκτήσουν ταυτότητα οι παιδικές χαρές, να γίνουν ελκυστικοί χώροι για τα παιδιά και σταδιακά να μεταμορφωθούν σε προορισμό για όλη την οικογένεια και τόπο συνάντησης για τους περιοίκους. Στο πλαίσιο αυτό ανακατασκευάζουμε τις παιδικές χαρές με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές στη λειτουργία, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την αισθητική. Οι ασφαλείς και περιβαλλοντικά φιλικές συνθήκες συνιστούν βασικούς στόχους των παρεμβάσεων μας σε όλες τις παιδικές χαρές» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Χρώμα & ασφάλεια

«Προτεραιότητά μας είναι να ενισχύσουμε τις συνθήκες ασφαλείας σε όλες τις παιδικές χαρές με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού, με  πολύ χρώμα» τονίζει από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Συμεωνίδης.

Το πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση των συγκεκριμένων χώρων ως εξής: εργασίες εξομάλυνσης του εδάφους,  δημιουργία ασφαλούς και επισημασμένου, για τη συγκεκριμένη χρήση, υπαίθριου χώρου με κατασκευή περίφραξης και ελεγχόμενης εισόδου, εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν.

Επιπλέον, την εξασφάλιση κατάλληλων συνθηκών παραμονής για τους συνοδούς των παιδιών με την τοποθέτηση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού, όπως καθιστικών, δοχείων απορριμμάτων  κ.ο.κ.

Ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, θα συνεχιστούν από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο