Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Φωταγωγία», αλληλεγγύη & αγαπημένες μουσικές στις Γωνιές των Χριστουγέννων!

Τα φώτα ενός ξεχωριστού Χριστουγεννιάτικου δέντρου, φτιαγμένου με κουτιά από γάλα άναψαν χθες το βράδυ  στην πλατεία Δημαρχείου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων  «Γωνιές των Χριστουγέννων». Ο λόγος για την πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης, όπου από νωρίς το πρωί  και ολόκληρη την ημέρα, οι δημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα προσφοράς και συγκέντρωσης κουτιών από γάλα.

Παράλληλα, μόλις σκοτείνιασε έγινε ο στολισμός του δέντρου  με εκατοντάδες αναμμένα κεράκια που έστειλαν το μήνυμα σε ότι μαζί θα σταθούμε όρθιοι, στηρίζοντας ο ένας τον άλλο, προστατεύοντας με κάθε τρόπο τα παιδιά. Παρόντες στη δράση ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος κ.Γεώργιος και ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος. Στον επίλογο της βραδιάς, όλοι όσοι βρέθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου έστειλαν γράμμα στον Αη – Βασίλη σηκώνοντας – όπως ακριβώς οι παλαιότεροι – αυτοσχέδια αερόστατα!

Τα φωτεινά Χριστούγεννα στις Γωνιές των Χριστουγέννων είχαν και «ΦΩΤΑΓΩΓΙΑ», ένα διαδραστικό παιχνίδι με το ΦΩΣ, το χώρο και τον χρόνο, μια πρωτόγνωρη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία βγαλμένη από την ψηφιακή εποχή. Πιο συγκεκριμένα, από χθες κα έως την Κυριακή ο προαύλειος χώρος του 4ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, μεταμορφώνεται εντυπωσιακά και αλλάζει διαστάσεις ταξιδεύοντάς μας στα μονοπάτια της σύγχρονης τέχνης. Σήμερα Σάββατο 18:00 – 22:00 και αύριο Κυριακή 18:00 – 22:00 το κοινό μπορεί να επισκέπτεται το χώρο με είσοδο ελεύθερη και διαδραστική.

Φυσικά από το πρόγραμμα της χθεσινής ημέρας δεν έλειψαν και οι μουσικές. Ειδικότερα το σχήμα Domino Music, που αποτελούν οι: Στέλιος Ντομινίκ Νέεκ (Domino), Παναγιώτης Ζαχαριάδης (Mufasha), Χρήστος Σαραπσής (Sarap), στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) σε ένα δυναμικό live έφερε επί σκηνής έναν νέο και διαφορετικό ήχο που ενθουσίασε μικρούς  και μεγάλους.

Μουσικό ήταν και το κλείσιμο της βραδιάς, αυτή τη φορά στη Γωνιά των Ευχών (πλατεία Μακεδονίας), με την συναυλία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, με τρία μουσικά σύνολα να παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια, από την ελληνική ροκ, έντεχνη και παραδοσιακή μουσική σκηνή και να γίνονται μία μεγάλη παρέα με όλους όσοι βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο