Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μουσικές, Χοροί, Έθιμα & Παιχνίδια δίνουν τον εορταστικό τόνο στις Γωνιές των Χριστουγέννων!

Με όχημα τους «Καφαντάρδες», μία Ομάδα Φίλων Μουσικών για την ανάδειξη και τη μελέτη της μουσικής της Ανατολικής Ρωμυλίας και κατ’ επέκταση όλης της Θράκης,  σκοπούς απ’ τη Θράκη, μελωδίες και ρυθμούς άρρηκτα συνδεδεμένους με τον χορό αλλά και τραγούδια που συνδέονται με έθιμα όπως τα 9 φαγιά και το έθιμο της καμήλας παρουσιάστηκαν χθες το βράδυ στη Γωνιά των Ευχών (Πλατεία Μακεδονίας).

Στην αναβίωση των εθίμων συμμετείχαν το Λύκειο Ελληνίδων, ο σύλλογος «Παιδεία Παράδοσης» και ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού. Η όμορφη βραδιά έκλεισεμε χορό από μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στην εκδήλωση.

Παράλληλα, στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) ένα παραδοσιακό μουσικό σχήμα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συμμετείχε στο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Νωρίτερα, στον ίδιο χώρο, σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Κέντρο Πολιτισμού Άντον Τσέχωφ παρουσιάστηκαν5 τραγούδια Ρώσικα και Σέρβικα, ένας παραδοσιακός ρωσικός χορός και κομμάτια από κλασικό μπαλέτο από τη σχολή χορού Βικτώρια Λιντάου και προσφέρθηκαν παραδοσιακά ρώσικα εδέσματα και ποτά.

Επιπλέον, στη Γωνιά των Παραμυθιών (Πλατεία Δημαρχείου) τα Κέντρα Δημιουργικής Aπασχόλησης Κατερίνης φρόντισαν για ένα δημιουργικό απόγευμα για τους λιλιπούτειους επισκέπτες με ζωγραφική, κατασκευή στολιδιών και μουσικοκινητικά παιχνίδια.Τέλος, Χριστουγεννιάτικα παραμύθια ζωντανεύουν καθημερινά στη Γωνιά του Αη Βασίλη (αρχοντικό πρώην – οικία Τσαλόπουλου) και Σαββατοκύριακο στη Γωνιά των Παραμυθιών (πλατεία Δημαρχείου).

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο