Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ» – ΘΕΑΤΡΟ: Συγκίνηση & θερμή υποδοχή των συντελεστών της παράστασης “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” του συντοπίτη μας Θανάση Μπίντα

Σε κλίμα συγκίνησης και με τη θερμή υποδοχή του κοινού των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ» παρουσιάστηκε χθες το βράδυ η παράσταση “ΟΛΥΜΠΙΑΣ” στο κινηματοθέατρο “Ευκαρπίδη”, από τη θεατρική σκηνή Σερρών “ΑΚΟΥΕΟΡΑ”, σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Η παράσταση – σε σκηνοθεσία του Νίκου Βεργίδη – αφηγήθηκε τη γεμάτη δολοπλοκίες ιστορία της Ολυμπιάδας, στην ακατάπαυστη μάχη για την επικράτηση στην ανδροκρατούμενη κοινωνία και διοίκηση της Μακεδονίας του 4ου π.Χ. αιώνα. Η Ολυμπιάδα – μέσα από το έργο – ξετύλιξε την παθολογική της αγάπη για το γιο της και τα στοιχεία τα οποία ενέπνευσε στον νεαρό Αλέξανδρο ώστε να φθάσει να θεωρείται παγκοσμίως, ως ο ικανότερος στρατηγός που γνώρισε η Ιστορία.

O πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Νικόλαος Τσιαμπέρας, μετέφερε το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι “εκφράσεις πολιτισμού υψηλού επιπέδου βρίσκουν σταθερά συμπαράσταση από το δήμο μας και τον Οργανισμό Πολιτισμού”. Παράλληλα, ευχαρίστησε το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού και της επιτροπής των “Αικατερινείων” 2019, Μυράντα Παππά, η οποία προλόγισε την παράσταση.

Από την πλευρά του ο συγγραφέας Θανάσης Μπίντας σημείωσε ότι, “για την παράσταση αυτή απαιτήθηκε μακροχρόνια ιστορική έρευνα και αισθάνομαι τιμή να παρουσιάζεται στο κοινό της Κατερίνης”, ενώ αναφορά στην παράσταση και στο έργο του του Θανάση Μπίντα έκανε και ο σκηνοθέτης ηθοποιός Γιώργος Φουρνιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, η παράσταση, η οποία ξεκίνησε το παγκόσμιο ταξίδι της, τον Ιούλιο 2017, στο 19ο Φεστιβάλ της Αμφίπολης, τελεί υπό την αιγίδα της UNESCO, ενώ είχε ενταχθεί στο «Διεθνές Έτος Βιώσιμου Τουρισμού 2017» του Οργανισμού Παγκόσμιου Τουρισμού Ηνωμένων Εθνών (World Tourism Organization (UNWTO).

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο