Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης & η Θεατρική Σκηνή Θεσσαλονίκης ενθουσίασαν τους λιλιπούτειους θεατές

Με λιλιπούτειους θεατές πλημμύρισε το περασμένο Σάββατο 23 Νοεμβρίου το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, στη μουσική – θεατρική εκδήλωση, την οποία στο πλαίσιο των φετινών Αικατερινείων διοργάνωσε ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) του Δήμου Κατερίνης.

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, που μάγεψε κυριολεκτικά μικρούς και μεγάλους.Το χαιρετισμό του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και τις ευχές του για μία όμορφη παράσταση μετέφερε η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης Μαρία Τερζίδου, η οποία προλόγισε την εκδήλωση. 

Παράλληλα, ευχαρίστησε θερμά για την πολύτιμη συνδρομή της στη διοργάνωση των φετινών Αικατερινείων, το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (και της Επιτροπής Προγράμματος των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ) Μυράντα Παπά, η οποία παρέστη στην εκδήλωση.

Στην συνέχεια κάλεσε στο βήμα τον αντιπρόεδρο του ΟΠΠΑΠ  Παναγιώτη Ιορδανίδη, ο οποίος μετέφερε το χαιρετισμό του προέδρου του Οργανισμού Νίκου Τσιαμπέρα, ενώ για τον θεσμό των Αικατερινείων υπογράμμισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή έχει θέσει ως στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του.

Η ταυτότητα της παιδικής χορωδίας του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

Η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 με την προτροπή και υποστήριξη του Διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Χαράλαμπου Ναβροζίδη και την πολύτιμη καθοδήγηση της καθηγήτριας Ελένης Σαμακοβλή, η οποία είναι και η υπεύθυνη της χορωδίας. Εμφανίστηκε πρώτη φορά στην απονομή πτυχίων του Ωδείου και έχει πλαισιώσει την ορχήστρα Camerata Academica Κατερίνης υπό την διεύθυνση του Μίκη Μιχαηλίδη. Ως σήμερα έχει λάβει μέρος στην 3η και 4η συνάντηση παιδικών – νεανικών χορωδιών στην Νάουσα, στο 1ο Φεστιβάλ Χορωδιών στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και στο 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου. Τον Μάϊο του 2019 έλαβε το 1ο βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό «Ο κόσμος στις παλάμες σου».

Στην εμφάνιση του Σαββάτου την χορωδία συνόδευσε στο πιάνο η Κατερίνα Ελενίδου. Παρουσίασε έργα των  Robert Maxwell, Μάνου Χατζιδάκη και Jan Holdstock.

«Η Μάσα και ο αρκούδος 2» από τη Θεατρική Σκηνή Θεσσαλονίκης

Αμέσως μετά την σκυτάλη πήρε η Θεατρική Σκηνή Θεσσαλονίκης η οποία, παρουσίασε την θεατρική παράσταση   «Η Μάσα και ο Αρκούδος 2». Η παράσταση που βασίζεται στο ομώνυμο παραδοσιακό ρωσικόπαραμύθι μετέφερε τους θεατές σε ένα μαγευτικό ταξίδι, γεμάτο σκανταλιές και μπερδέματα. Η ιστορία δίδαξε σε μικρούς και μεγάλους την αξία της πραγματικής φιλίας, το πόσο σημαντικό είναι να ακολουθεί κανείς τα όνειρα του, καθώς επίσης και το ότι η αγάπη δε χάνεται, δε σπάει, δε λυγίζει μα μόνο συνεχίζει…

Το πρόγραμμα των Αικατερινείων 2019 συνεχίζεται αύριο Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019  στις 20:00 στο Κινηματοθέατρο Ευκαρπίδη, με τη θεατρική παράσταση του Θανάση Μπίντα «Ολυμπιάς, Η μάνα του Μεγαλέξανδρου» σε σκηνοθεσία Νίκου Βεργίδη από την θεατρική σκηνή Σερρών «Άκουε, Όρα» σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο