Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Σηκώνουν αυλαία» οι δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Δήμος ΚατερίνηςΣυμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών:  «Σηκώνουν αυλαία» οι δράσεις ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με την προβολή της  πολυβραβευμένης  ταινίας του Λι Ντάνιελς «Μονάκριβη» (Precious) στο χώρο του Αμφιθεάτρου Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης απόψε στις 19:30 ανοίγει η αυλαία των δράσεων ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης, που με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θα πραγματοποιήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης σήμερα, στις 23 & 25 Νοεμβρίου.

Η προβολή της συγκεκριμένης ταινίας γίνεται από το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας Κατερίνης σε συνεργασία με το Δήμο Κατερίνης, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών και την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

Η είσοδος για το κοινό σε αυτό το σκληρό και ταυτόχρονα ρεαλιστικό κοινωνικό δράμα που δεν φοβάται ν’ αντικρίσει κατάματα την υπαρξιακή απόγνωση πίσω από τις ταξικές ανισότητες είναι ελεύθερη.

Παράλληλα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης: εκπρόσωπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας θα κάνει μια συνοπτική παρουσίαση της δράσης του νέου τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας που πρόσφατα δημιουργήθηκε στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ για την ταυτότητα και τις δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Κατερίνης, θα μιλήσει εκπρόσωπος του Κέντρου.

Το τρίπτυχο του προγράμματος εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιήσει το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Κατερίνης περιλαμβάνει επίσης:

Αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου από τις 09:00 π.μ. έως τις 14:00 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην πλατεία Ελευθερίας (κεντρική πλατεία), τη λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου, απ’ όπου οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας θα συνομιλήσουν με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου. Ταυτόχρονα θα γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού.

Κορύφωση και επίλογο των εκδηλώσεων θα αποτελέσει ο συμβολικός φωτισμός Δημοτικών κτιρίων (Δημαρχείο Κατερίνης, Πνευματικό Κέντρο) με πορτοκαλί χρώμα, την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο