Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ:

ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των Δήμων»

Τίτλος έργου: «Επισκευή, συντήρηση σχολικών κτιρίων & αύλειων χώρων και λοιπές δράσεις Δήμου Κατερίνης “Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ”»

Συνοπτική περιγραφή:
Με την παρούσα πράξη προβλέπονται επεμβάσεις συντήρησης και επισκευής των κτιρίων και των αύλειων χώρων των διδακτηρίων του Δήμου Κατερίνης. 

Πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες χρωματισμών των σχολικών αιθουσών (εσωτερικών και εξωτερικών), επιδιορθώσεις επιχρισμάτων, αντικατάσταση εσωτερικών κουφωμάτων (πόρτες αιθουσών και χώρων υγιεινής) και φθαρμένων γυψοσανίδων, επισκευές στεγών και κεραμοσκεπών σκιάστρων αύλειων χώρων (κιόσκια), συντήρηση κιγκλιδωμάτων και μεταλλικού πλέγματος περίφραξης, καθώς και τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων,  ανακαίνιση χώρων υγιεινής, αντικατάσταση ασφαλτοτάπητα αύλειων χώρων και τοποθέτηση ανελκυστήρων για την πρόσβαση ΑΜΕΑ στις αίθουσες διδασκαλίας. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργασίες επισκευής και ανακαίνισης των εγκαταστάσεων φωτισμού, θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης.

Στα αναμενόμενα αποτελέσματα της πράξης συγκαταλέγονται η βελτίωση των κτιριακών υποδομών και η αποκατάσταση της προσβασιμότητας για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Οι ανάγκες που προτίθεται να καλύψει είναι η ασφάλεια και η υγιεινή των μαθητών. Τα αποτελέσματα από τις εν θέματι παρεμβάσεις θα είναι η εξασφάλιση της απαιτούμενης λειτουργικότητας των διδακτηρίων, η εύρυθμη και ασφαλής διαμονή των μαθητών και η άρση των περιορισμών προσβασιμότητας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Ωφελούμενοι της πράξης αποτελούν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές των περιλαμβανομένων στην πράξη διδακτηρίων.

Επιλέξιμος προϋπολογισμός ένταξης:

Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 738.900,00 € .

Το έργο χρηματοδοτείται κατά 492.600,00 € από το Πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και κατά 246.300,00 € από Δημοτικούς Πόρους.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο