Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Προϊστάμενος

Κωνσταντίνου Φωκίων 

Τηλέφωνο

2351350520

Προσωπικό

Ντούρος Γεώργιος2351350541ntouros@katerini.gr
Σιώκας Γεώργιος2351350426gsiokas@katerini.gr
Νασιόπουλος Νικόλαος2351350550natsiopoulos@katerini.gr

Αρμοδιότητες

1) Μεριµνά για την τήρηση του συστήµατος κατάρτισης των Προϋπολογισµών του Δήµου. 

2) Συνεργάζεται µε τις επιµέρους δηµοτικές υπηρεσίες για την παροχή οικονοµικών στοιχείων , κατευθύνσεων και προτύπων που θα επιτρέπουν την κατάρτιση από τις υπηρεσίες των προϋπολογισµών τους σε συνάρτηση µε τα αντίστοιχα προγράµµατά τους. 

3) Συγκεντρώνει τους επιµέρους προϋπολογισµούς των υπηρεσιών και διαµορφώνει και εισηγείται τους συνολικούς Προϋπολογισµούς του Δήµου προς έγκριση από τα αρµόδια όργανα. 

4) Παρακολουθεί την εκτέλεση των Προϋπολογισµών, επισηµαίνει τις αποκλίσεις µεταξύ απολογιστικών και προϋπολογιστικών µεγεθών, µεριµνά για την ερµηνεία των αποκλίσεων και εισηγείται τις αναγκαίες διορθωτικές ενέργειες. 

5) Συνεργάζεται µε τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήµου για την τήρηση των διαδικασιών αµφίδροµης ενηµέρωσης και ροής των οικονοµικών πληροφοριών που σχετίζονται µε την εκτέλεση και την αναθεώρηση των προϋπολογισµών κάθε υπηρεσίας . 

6) Μεριµνά για την σύνταξη και υποβολή στα αρµόδια όργανα τα περιοδικά οικονοµικά απολογιστικά στοιχεία, σύµφωνα µε το σύστηµα οικονοµικής πληροφόρησης που εφαρµόζει ο Δήµος. 

7) Παρακολουθεί την κατάρτιση και την εξέλιξη των ταµειακών προγραµµάτων του Δήµου. Διερευνά τις ταµειακές ανάγκες και εισηγείται τις κατάλληλες µεθόδους για την αντιµετώπιση των ταµειακών αναγκών του Δήµου (π.χ. δανεισµός). Μεριµνά για την εφαρµογή των αποφάσεων που σχετίζονται µε την κάλυψη των ταµειακών αναγκών του Δήµου. 

8) Συνεργάζεται µε τις τράπεζες και µεριµνά για την αξιοποίηση των διαθεσίµων του Δήµου. 

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο